Stenograme controversate purtate de magistraţi pe un grup de Facebook: „La CCR mai au majoritate penalii doar un an”

Au apărut în spaţiul public discuţii controversate pe teme şi evenimente politce pe un grup numit "Forumul Magistraţilor".

01 apr. 2021, 18:19

Stenograme controversate purtate de magistraţi pe un grup de Facebook.  Astfel, a fost comentată situaţia de la CCR, unde se spune faptul că „penalii” mai au majoritate doar un an sau menţinerea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ. CSM a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a analiza această situaţie.

Stenograme controversate purtate de magistraţi pe un grup de Facebook: „La CCR mai au majoritate penalii doar un an”

Pe Forumul Magistraţilor au fost discuţii aprinse despre avizul negativ al proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei Speciale, precum şi comentarea mai multor evenimente politice. De exemplu, CSM a fost aspru criticat pentru pentru avizul negativ privind desfiinţarea SIIJ, fiind invocat faptul că la CSM este o „majoritate toxică”. De asemenea, membrii au discutat şi despre necesitatea  îndepărtării lui Florin Iordache de la Consiliul Legislativ.

Într-una dintre discuţii procurorul Cristian Ardelean aminteşte faptul că „la CCR mai au majoritate penalii doar un an”, dat fiind faptul că în martie 2022 ar urma să se termine mandatul lui Valer Dorneanu şi al Monei Pivniceru. Unul dintre cei aflaţi pe grup, cu numele Caius Marcius şi despre care sursa care a publicat discuţiile susţine că e procurorul Bogdan Pîrlog, se declară sceptic privind o majoritate pro actuala putere. Pe de altă parte, pe alt grup e discutată posibilitatea desfiinţării CCR, iar atribuţiile acesteia să fie mutate la Curtea Supremă. Nu este uitat nici Klaus Iohannis, criticat pentru poziţionările acestuia pe diferite teme.

Sursa citată a prezentat şi frânturi de conversaţii de pe un grup de Whats App al unei asociaţii profesionale a procurorilor. „Din această asociaţie face parte şi procurorul care a stat toată noaptea în faţa casei lui Dincă din Caracal, fără să facă percheziţie, deşi era vorba despre o infracţiune flagrantă. Procurorii sunt nemulţumiţi de decizia CSM de a-l suspenda din funcţie pe procurorul din Caracal, în ciuda modului în care acesta a acţionat şi a valului de revoltă în rândul opiniei publice”, arată Stiripe surse. Printre cei criticaţi sunt şi Bogdan Licu, prim-adjunctul procurorului general.

Citeşte şi: Camera Deputaților a adoptat desființarea Secției speciale. Ce se va întâmpla acum cu magistraţii din România!