Stenograme. Cristian Piedone, convorbire interceptată cu Ion Rădoi: „Îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor?”. Şeful sindicatului subînchiria spaţii comerciale cu sume între 5.000 şi 200.000 de euro

Ion Rădoi, liderul sindicatului de la Metrou, încasa taxe de până la 200.000 de euro pentru subînchirierea spațiilor comerciale, conform acuzaţiilor pe care i le aduce DNA.

20 iul. 2021, 12:04
Stenograme. Cristian Piedone, convorbire interceptată cu Ion Rădoi: „Îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor?”. Şeful sindicatului subînchiria spaţii comerciale cu sume între 5.000 şi 200.000 de euro

Liderul sindical al angajaţilor Metrorex, Ion Rădoi, și partenera sa au fost puși sub control judiciar, într-un dosar deschis după ce Ministerul Transporturilor a reclamat că, în ultimii 3 ani, sindicatul a încasat ilegal chirii pentru chioșcurile din stațiile de metrou.

Conform unor stenograme din dosarul DNA, obţinute de G4Media, procurorii susţin că ar reieşi faptul că primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, ar fi întârziat în mod deliberat să demoleze chioşcurile din staţiile de metrou aflate pe raza sectorului pe care îl administrează.

Procurorii mai susțin, în actele de punere sub acuzare a liderului sindical de la Metrou, că Ion Rădoi percepea taxe între 5.000 şi 200.000 de euro ca să sub-închirieze spaţiile comerciale de la metrou, deși înțelegerea, oricum expirată, dintre firma sindicatului și Metrorex nu permitea acest lucru. În dosar se regăsește, potrivit G4Media, stenograma unei discuții telefonice dintre Ion Rădoi și Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone: Tu o să rezişti, ascultă ce îţi spun! Tu o să rezişti! Se schimbă (neinteligibil), dar tu o să rezişti!

Ion Rădoi: Da!

Cristian Popescu Piedone: După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor şi mie?

Ion Rădoi: O juma de staţie întreagă îţi dau!

Discuția e inițiată de sindicalist, care îl sună pe edil de pe telefonul partenerei sale.

Ion Rădoi: Nu mă interesează, mă, că lasă că vorbesc după telefonul lui nevastă-mea şi bine că e şi al tău ascultat, nu contează! Băi, tu cu ăsta aveţi (limbaj trivial)! Sunteţi bărbaţi!

Cristian Popescu Piedone: Da, da da!

Ion Rădoi: Ştiţi ce trebuie să faceţi! De asta vă zic direct, nu mă interesează că înregistrează pe (limbaj trivial)!

Cristian Popescu Piedone: Ee, te mai doare-bască, ce mai!

Piedone spune că a glumit cu Ion Rădoi în ce priveşte spaţiile de la staţia Izvor

Cristian Popescu Piedone a transmis, în urma publicării stenogramelor DNA, că i-a cerut „în glumă” lui Ion Rădoi „jumate de stație la Izvor”. Edilul Sectorului 5 susține că a emis încă din 11 iunie autorizația de demolare pentru chioșcurile pentru stațiile de metrou din sector și că a respectat legea.

„Am făcut un spirit de glumă în stilul meu caracteristic. Cum să zic, și la telefon, să mi se dea jumătate de stație, păi ce, am înnebunit? Fiecare e pe lege, eu am spus în convorbire că sunt pe lege. Una a fost la telefon, alta sunt documentele. Am zis-o într-un spirit de glumă. Hai să fim serioși, am aproape 28 de ani în administrație, nu pot face asemenea greșeli elementare. Am glumit, da, una a fost vorba, alta actele derulate conform legii”, susține primarul Sectorului 5, într-un răspuns pentru Digi24.

Citeşte şi: Motivarea deciziei prin care „regele asfaltului” Nelu Iordache a fost condamnat la 12 ani şi 6 luni de închisoare: „A dat dovadă de un cinism exacerbat”


loading...