STENOGRAME. Cum se negocia şpaga pentru RMN la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi

Seful Laboratorului de Radiologie neglija unele cazuri urgente, efectuand cu prioritate examinari RMN pentru care isi insusea banii, potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut sambata arestarea preventiva a medicului. 

05 iun. 2016, 07:25
STENOGRAME. Cum se negocia şpaga pentru RMN la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi

Medicul Moldovanu a fost interceptat de anchetatori cand ii spunea unui intermediar, la randul sau cercetat in dosar, ca ii poate face si o reducere pacientului pe care acesta il recomanda pentru examenul RMN, infomeată Agerpres. 

Citeşte şi Şeful Laboratorului de Radiologie din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi a fost reţinut pentru luare de mită

„A rezultat faptul ca inculpatul Moldovanu Eduard, in dorinta de a face cat mai multe examinari RMN din care sa-si insuseasca sume de bani, neglijeaza solicitarile medicilor care doresc examinarea cu prioritate a unor pacienti ce reprezinta cazuri urgente”, se precizeaza in referat.

Conform aceleiasi surse, medicul Moldovanu, in schimbul unor sume de 300 de lei, efectua analize RMN la cate 10-15 pacienti pe zi, pe care nu ii trecea in evidentele spitalului si carora nu le elibera niciun document pentru banii platiti.

In document este mentionat cazul unui pacient care a fost cu sotia sa efectueze un RMN, iar cand a mers la asistenta si a vrut sa achite contravaloarea investigatiei, aceasta l-a refuzat, spunandu-i ca banii trebuiau remisi direct doctorului Moldovanu. Dupa ce medicul a terminat efectuarea investigatiei, sotul pacientei l-a insotit in biroul sau si i-a dat personal banii.

„Pacientii arata ca aceasta modalitate de a remite banii doctorului Moldovanu Eduard, fara ca acesta sa-i justifice in evidentele spitalului, este preferata de pacienti, intrucat in aceste cazuri pacientii nu mai sunt nevoiti sa astepte programarile efectuate conform listelor de asteptare, in conditiile in care sunt pacienti care sunt inscrisi de trei luni pe listele de asteptare”, mai sustin procurorii.

Citeşte şi Alexandru Ciocâlteu şi Petruţa Lazăr, foşti manageri ai Spitalului Sfântul Ioan, plasaţi în arest la domiciliu

STENOGRAME

„Eduard Moldovanu: O sa-i facem trei la pret de doua.
Dan Ionut Aranyosi : Cum?
Eduard Moldovanu: O sa facem trei regiuni la pret de doua!
Dan Ionut Aranyosi: Aa, trei regi… adica sase, nu?
Eduard Moldovanu: Aaa, 2,5… da, 500 de lei la trei…pot sa facem trei regiuni cu 500 de lei.
Dan Ionut Aranyosi: Trei regiuni?
Eduard Moldovanu: Pai o regiune e doua milioane jumate, bai, cervicala, dorsala, lombara…
Dan Ionut Aranyosi: Da, da. Si cat sa-i zic omului? Ca sa stiu.
Eduard Moldovanu: Pai zi-i si tu cat crezi de cuviinta, ma intrebi pe mine, nu stiu. E varu-tau, nu-i al meu”.