STENOGRAME din şedinţa PNL. Crin Antonescu, către colegii de partid: Nu mă luaţi de PROST! VIDEO

Conducerea PNL a decis în şedinţa de luni comandarea de sondaje pentru desemnarea prezidenţiabilului partidului, între Crin Antonescu şi Klaus Iohannis. Antonescu a propus ca liberalii să renunţe la sondaje, însă ideea sa nu a fost acceptată. Potrivit unor stenograme din şedinţa partidului, difuzate de România TV, Antonescu a cerut să nu fie luat de "prost" şi a susţinut că sondajul pe care partidul îl va comanda va fi făcut în aşa fel încât Iohannis să fie scos pe primul loc.

07 iul. 2014, 14:18
STENOGRAME din şedinţa PNL. Crin Antonescu, către colegii de partid: Nu mă luaţi de PROST! VIDEO

În şedinţa liberalilor, Crin Antonescu a cerut ca desemnarea candidatului PNL la prezidenţiale să se facă prin vot în Delegaţia Permanentă şi să se renunţe la ideea sondajelor de opinie.

„Înţeleg că unul dintre voi vrea să fie prezidenţiabil, dar să nu mă luaţi de prost. (…) Nu încercaţi să mă prostiţi, ştiu că aproape toţi de aici au luat o decizie, şi nu încercaţi să mă prostiţi acum. Cel mai probabil în acest sondaj făcut de voi Iohannis va sta cel mai bine”, a spus Antonescu, potrivit stenogramelor difuzate de România TV.

Antonescu le-a mai spus colegilor de partid că el nu îşi va asuma sondajul ce urmează a fi realizat.

„Antonescu : Eu nu îmi sum acest sondaj, cer vot în Delegaţia Permanentă!

Orban: Nu e corect să spui că vrei să renunţăm la sondaje. Nu-ţi doreşti o competiţie constructivă!

Antonescu: Indiferent ce vot va ieşi din Delegaţia Permanentă, eu merg mai departe cu PNL, aşa cum am promis”.

CITEŞTE ŞI Crin Antonescu a PIERDUT în faţa lui Klaus Iohannis. Decizia PNL privind desemnarea prezidenţiabilului

Ludovic Orban a confirmat indirect discuţia mai încordată din cadrul conducerii PNL, afirmând însă că este normală într-o situaţie în care miza este atât de mare.

Apare un pic de tensiune când două personalităţi îşi doresc să candideze la funcţia de preşedinte al României. Este o chestiune inerentă. Aici nu este vorba de o candidatură la o primărie”, a declarat Orban la România TV.

Ludovic Orban a susţinut necesitatea unui sondaj prealabil desemnării candidatului PNL astfel încât să fie ales cel cu şansele cele mai mari, inclusiv prin capacitatea acelui candidat de a aduna voturi de la alte partide în eventualitatea unui tur II al prezidenţialelor. „Noi trebuie să ţinem cont şi de opţiunile cetăţenilor. Ca atare, trebuie să le testăm prin cercetări sociologice”, a spus liberalul.

Acesta a precizat că nu există motive pentru ca cineva să pună sub semnul întrebării rezultatele sondajului deoarece în proiect vor fi implicate trei case de sondare, care vor face interviuri atât telefonic, cât şi faţă în faţă. Pe lângă cercetarea sociologică cantitativă, va fi făcută şi una calitativă, cu focus-grupuri.

CITEŞTE ŞI Ludovic Orban: Sondajul PNL pentru candidatul la Preşedinţie, gata în 7-10 zile

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a propus luni conducerii PNL să renunţe la sondajul pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, iar acesta să fie votat în Delegaţia Permanentă. Propunerea lui Antonescu nu a trecut însă de Biroul Politic al partidului.

Klaus Iohannis a reuşit în acest fel să îşi impună varianta realizării de sondaje. Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale va fi făcută o cercetare sociologică care va dura 2-3 săptămâni.