STENOGRAME DNA. Şova: În epoca post Victor, toată lumea merge cu mine/ Hrebenciuc: Boss, să nu fie Liviu

Deputatul Viorel Hrebenciuc i-a promis senatorului Dan Şova că îl va susţine să devină preşedinte al PSD, în dauna contracandidaţilor Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea, dacă Şova va face demersuri pentru adoptarea unei legi prin care să fie dezincriminată o faptă penală de care este acuzat Hrebenciuc, potrvit Agerpres.
Filip Stan
20 oct. 2014, 16:07
STENOGRAME DNA. Şova: În epoca post Victor, toată lumea merge cu mine/ Hrebenciuc: Boss, să nu fie Liviu

Potrivit stenogramelor DNA, în data de 17 octombrie Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova au discutat în detaliu despre acuzaţiile aduse lui Hrebenciuc în dosarul retrocedărilor, despre condiţiile de incriminare a acestor fapte şi despre riscul de a fi condamnat.

De această lege urma să beneficieze şi deputatul Miron Mitrea, condamnat recent de instanţa supremă.

‘Viorel Hrebenciuc:…Acum îţi spun cinstit, cu toată chestiunea, va trebui să facem într-un fel cu amnistia.

Dan Şova: Amnistie şi graţiere obligatoriu!

Viorel Hrebenciuc: Pe cuvânt îţi spun, Dane, şi tu să le spui la partid asta.

Dan Şova: Şi ştiţi ce trebuie făcut, domnul preşedinte – trebuie să, nu o să putem să abrogăm abuzul în serviciu, dar… (…)

Viorel Hrebenciuc: Sigur, e corect aşa. Şi cum am vorbit cu tine la faza cu preşedintele şi modernizezi puţin – adică să mai fie şi activitate la partid.Clar că te impui. Orice aprobă partidul. Ai forţă imensă, Dane, ascultă ce spun! Nu sunt nebun. Cel mai mare partid! Solid, e solid, ascultă-mă ce spun! Nu contează că dispare un baron sau altul, nu contează, Dane!

Dan Şova: Partidul merge’.

***

Procurorii mai notează că, în acelaşi context, Dan Şova a acceptat promisiunea lui Viorel Hrebenciuc că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al PSD, în dauna contracandidaţilor Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea, pentru a-l determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un proiect de lege având ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000.

Cei doi au discutat pe larg despre candidatura lui Dan Şova la funcţia de preşedinte al PSD la începutul anului 2015, prilej cu care Hrebenciuc l-a asigurat în mod repetat de susţinerea sa în raport cu ceilalţi contracandidaţi.

De asemenea, Hrebenciuc Viorel i-a promis că va convinge mai mulţi membri ai PSD, aflaţi în sfera sa de influenţă, să îl susţină, după cum reiese din următoarele fragmente ale discuţiei:

‘Dan Şova: În legătură cu epoca post Victor, toată lumea cu care am vorbit, toată lumea merge cu mine. Nu îl vor pe Liviu în primul rând.(…)

Viorel Hrebenciuc: Boss, pentru mine, cum să-ţi spun ţie, să nu fie Liviu! În rest, nu am o problemă, practic şi normal că mă focusez pe tine, ştii. Este şi Vali Zgonea…

Dan Şova: Dar ce facem cu Vali? (…)

Viorel Hrebenciuc: Hai să-ţi spun o chestiune: o să fii preşedinte, o să ai – pe ăştia pe care sunt nu te poţi baza pe toţi, că nu poţi lucra cu Vanghelie să întrebi: Bă, pe cine pun la guvern? Că el vine cu nu ştiu cine. Nu ştiu dacă mă înţelegi. Deci aici tu ai o problemă. Dar cât de cât trebuie ştiut un lucru- sunt ministere în care chiar trebuie să mergi cu tehnocraţi, nu o să ai ce să faci, boss. (…)

Dan Şova: Şi cu Vali, cu care m-am tot chinuit.

Viorel Hrebenciuc: Cu Vali o să facem o discuţie, o să mă laşi pe mine că acum el, aşa. O să fac eu o discuţie cu el şi vedem, ne lămurim exact. Fără probleme. (…)

Dan Şova: O să mă duc şi până la Focşani, la Marian acasă.

Viorel Hrebenciuc: Da, că e de ăsta la care trebuie să ai grijă să îi hrăneşti orgoliul. Hrăneşte-i orgoliul! Aia e cheia succesului la Marian, îi hrăneşti orgoliul şi (…)’.

Senatorul PSD Dan Şova a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în dosarul în care este urmărit penal şi deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!