Stephen Hawking a primit urări şocante din partea românilor. Marele fiziacian a fost umilit în ultimul hal

Fizicianul Stephen Hawking, unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă ai lumii, a fost umilit de români pe internet. El a împlinit acum două zile 75 de ani, şi a primit din parteaconaţionalilor noştri "urări" de tipul "sper să mori, legumo" şi "handicapat în cărucior cu rotile" de la românii de pe Facebook. Ignoranţa acestora a fost taxată de scriitorul Mircea Cărtărescu, care s-a arătat indignat de jignirile inumane la adresa lui Hawking.

10 ian. 2017, 09:30
Stephen Hawking a primit urări şocante din partea românilor. Marele fiziacian a fost umilit în ultimul hal

Stephen Hawking, un fizician de geniu şi unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, a împlinit recent 75 de ani. Însă toate descoperirile sale i-au lăsat reci pe români, care i-au făcut urări şocante şi agramate pe Facebook.

„La mulţi ani legum-o! Hai că prea l-aţi umflat şi pe handicapatul ăsta. Dă-l in (…) de robocop ambulant – le știe pe toate, le vede pe toate, știe el tot”, sună câteva din comentariile lăsate de români cu ocazia aniversării lui Hawking, toate „centralizate” de scriitorul Mircea Cărtărescu.

Suferind de scleroză de peste jumătate de secol şi ateu convins, marele fizician englez s-a lovit de „furia ortodoxă” a unor analfabeţi. „Întoarcete cât mae e tinp la dumnezeu să nu fie prea tarziu. De ce oare se află în acel scaun? Pentru ca Dumnezeu să îşi arate slava sa, slăvit fie domnu. Să negi existența lui D-zeu în favoarea unei teorii numita big-bang….Mda, păcat, scaun cu rotile și nu numai!„, continuă „urările” românilor.

În ciuda jignirilor de care s-a lovit de-a lungul vieţii, inclusiv din partea lui Donald Trump, Stephen Hawking a arătat întotdeauna că are un umor tipic britanic.