Ştiai că pernele şi suzetele expiră şi trebuie schimbate foarte des. Iată de ce

Îți amintești mereu să verifici când expiră laptele și știi când trebuie înlocuite produsele de machiaj, însă din păcate nu acorzi aceeași atenție și lucrurilor din casă.
Iulian Tudor
05 apr. 2017, 13:12
Ştiai că pernele şi suzetele expiră şi trebuie schimbate foarte des. Iată de ce

Lucrurile din dormitor

Pernele de dormit ar trebui schimbate odată la 2-3 ani pentru că acestea devin cu timpul gazde pentru acarieni, care îți pot provoca alergii și iritații. În timp, pernele vechi pot cauza dureri de gât din cauza faptului că inevitabil își modifică forma.

Papucii de casă ar fi bine să îi schimbi dupa 6 luni de purtare. Sunt mediul perfect pentru răspândirea ciupercilor. Altfel trebuie să îi speli și să îi dezinfectezi bine periodic.

CItește şi Lucrurile din casă care pot provoca tulburări tiroidiene

Lucrurile din baie

Buretele și lufa pentru corp dezvoltă în timp fungi și mucegai, din cauza umidității. Atât bureții sintetici, cât și cei naturali pot fi dezinfectați în apă fierbinte, care va ucide bacteriile posibil existente. Se recomandă înlocuirea lor după 6 luni.

Prosoapele ude sunt mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Nici măcar spălarea constantă nu va putea rezolva această problemă, de aceea trebuie să le înlocuiești cu altele noi odată la 1-3 ani.

Periuța de dinți se înlocuiește la cel mult 3 luni. Desigur, se recomandă schimbarea ei încă din momentul în care perii sunt tociți. Va trebui să îți cumperi o altă periuță și atunci când ai fost răcită pentru că altfel riști să răcești din nou.

Apa oxigenată se schimbă după 2 luni de la deschidere. După aceea ea se transformă în apă normală. O sticlă sigilată ar trebui folosită în cel mult un an de zile.

Lucrurile din kit-ul de înfrumusețare

Peria de păr trebuie spălată cel puțin o dată pe săptămână și schimbată după un an. Dacă peria ta e din păr natural, schimb-o mai devreme de un an, cel mai bine după 7 luni de folosire.

Parfumul conține uleiuri esențiale care durează maxim 3 ani dacă sticla a fost nefolosită și 2 ani dacă sticla a fost desfăcută. Apa de toaletă poate fi utilizată timp de 4 ani nu ai folosit-o și 2 ani dacă i-ai desfăcut sticla.

Lucrurile copilului

Suzetele trebuie schimbate în funcție de cât de des au fost folosite și de cum arată. Latexul se rupe destul de ușor și poate dezvolta germeni. Cel mai bine este să schimbi suzetele după 2-5 săptămâni de folosire.

Scaunele de mașină trebuie musai înlocuite după o perioadă de 6-10 ani. Cu timpul, plasticul din care sunt făcute se poate deteriora și își poate pierde forma, încât nu mai poate proteja copilul. Întotdeauna este bine să cumperi un scaun nou, ci nu unul deja folosit.

Lucrurile din șifornier

Sutienul nu mai este bun în momentul în care începe să își schimbe forma, elasticitatea, devine prea mic sau prea strâmt. Se recomandă schimbare lui după un an sau doi, în funcție de felul în care arată.

Încălțămintea de alergat nu mai este bună după ce ai alergat 250-300 de mile pentru că începe să își schimbe forma, ceea ce îți va cauza dureri. Se recomandă schimbarea lor după un an.

Spynews
Anca Țurcașiu a devenit bunică! Nora sa a adus pe lume o fetiță. Ce nume va purta micuța: „Sunt cea mai fericită de pe pământ...” / VIDEO
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
Premoniţie incredibilă! El e omul de fotbal care a ghicit, în urmă cu 17 zile, scorul corect, România – Ucraina 3-0 în direct! Video
Capital.ro
Vladimir Putin A ACCEPTAT. Președintele Rusiei va semna acordul
Playtech.ro
Ce soție frumoasă are Nicolae Stanciu! Căpitanului României are cu ce se mândri
DailyBusiness
Se schimbă Codul Rutier! Românii care au permise trebuie să știe asta
Adevarul
De ce sunt SUA vulnerabile la atacuri din partea ISIS. Semnale de alarmă după o operațiune recentă
Spynews
Trei persoane și-au pierdut viața într-un teribil accident, în Iaşi. Un politician AUR și iubita lui au acroșat un pieton și s-au oprit într-un cap de pod / FOTO
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere. Un cunoscut lăutar s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu o boală grea: "Dumnezeu să te ierte..." / FOTO
Evz.ro
Românii se înghesuie în această destinație de vacanță. Care sunt marile puncte de atracție
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
BREAKING | Un politician AUR și iubita lui au murit într-un accident rutier cumplit
Playsport.ro
WOW, PREA fierbinte! Fusta Corinel Caragea, mult prea scurtă?! Cum a apărut printre suporteri înainte de România - Ucraina
kanald.ro
Marina Almășan, adevărul din spatele despărțirii de Victor Socaciu: „Personajul care ne tulburase liniștea a reapărut. A fost începutul sfârșitului”
Capital.ro
Devine obligatoriu în toată România. Ordinul intră peste tot în vigoare
StirileBZI
Românii pot primi 37.000 de euro! Banii sunt dați de Comisia Europeană
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
România a învins categoric Ucraina la Euro 2024: 3-0 în primul meci din Grupa E
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?