Ştii cât de sănătoasă este ceapa?

Deşi multă lume evită să consume ceapă din cauza mirosului pe care aceasta îl emană, ceapa este unul dintre cele mai bune remedii naturiste.

03 nov. 2017, 06:26
Ştii cât de sănătoasă este ceapa?

Această legumă se bucură de veritabile proprietăți antiseptice și antibacteriene și asta datorită cantității de sulf regăsită în componența ei. În plus ajută organismul să scape de radicalii liberi, având o doză crescută de antioxidanți.

Dacă te confrunți cu probleme respiratorii atunci sucul de ceapă este foarte util, mai mult de atât substanțele pe care le conține sunt eficiente și împotriva diabetului ,colesterolului, arteritei și împotriva afecțiunilor cardiace.
Ceapa alungă starea de greață

Încă din cele mai vechi timpuri legumele și fructele au fost folosite pentru a hrăni organismul și ulterior pentru a trata o serie de afecțiuni.

Senzația de vomă este una dintre neplăcerile cu acre cel puțin o dată în viață te-ai confruntat.

Astfel că, data viitoare va fi bien să ai la îndemână o ceapă și vei scăpa de această neplăcere.

Cum te ajută ceapa să scapi de senzația de vomă? Foarte simplu, tot ce trebuie să faci este să cureți două cepe și să le treci prin storcător. Apoi fă un ceai de mentă și după ce s-a răcit consumă 2 lingurițe de ceai de ceapă apoi după 2-3 minute consumă 2 guri de ceai de mentă și repetă procedura până când senzația a dispărut complet.

Dacă tusea nu îți mai dă pace, tot ceapa te poate ajuta și anume trebuie să cureți o ceapă de mărime medie, să o înjumătățești și să pui peste ea zahăr și să o lasi în jur de 20 de minute până când începe să își lase zeama.

Consumă apoi zeama respectivă și vei vedea cum tusea va dispărea ca prin minune. Este bine de precizat faptul că atunci când ești răcit și apelezi la tratamente naturiste este indicat să nu fumezi și să nu consumi alcool.

Află mai multe despre beneficiile cepei pe clicksanatate.ro.