Ştii unde se află copilul tău acum? Iată cum îl puteţi urmări când vine de la şcoală, cu ajutorul telefonului

O aplicaţie realizată de opt tineri - numită Interconect - vă ajută să monitorizaţi secundă cu secundă traseul celui mic.

15 nov. 2018, 08:52
Ştii unde se află copilul tău acum? Iată cum îl puteţi urmări când vine de la şcoală, cu ajutorul telefonului

Aveţi copilul la şcoală şi nu aveţi timp sau posibilitatea să mergeţi după el? O aplicaţie realizată de opt tineri – numită Interconect – vă ajută să monitorizaţi secundă cu secundă traseul celui mic dacă îl lăsaţi să vină singur acasă. De asemenea, puteţi vedea ce vecin sau prieten e prin preajma şcolii şi care ar putea să vă aducă fetiţa sau băiatul în siguranţă acasă, prin „car-sharing”. Cine sunt tinerii şi despre ce aplicaţie este vorba?

Citeşte şi Doi copii au ajuns la spital în comă alcoolică. Un vecin le-ar fi dat de băut

Aplicaţia Interconect s-a născut dintr-o nevoie socială, „într-o seară de duminică”. Tinerii din Asociaţia YUFest se adunaseră la o şedinţă şi discutau despre cum ar putea să fie aduşi micii elevi acasă, în siguranţă, dacă părinţii nu au cum să-i ia de la şcoală fiind la serviciu sau locuiesc în zone unde au acces redus la mijloacele de transport în comun. „Proiectul constă în instalarea unei aplicaţii pe telefonul mobil al elevilor, care permite monitorizarea de la distanţă (de către părintele aflat acasă) a parcursului itinerariului elevului de la şcoală până în casă, asigurându-se, în acest fel, parcurgerea în siguranţă a drumului către şcoală / de la şcoală spre casă”, detaliază Andrei Ungureanu, unul din membrii fondatori YUFest.

Această monitorizare este în special pentru copiii din şcoala primară, fiind puţin probabil ca liceenii să accepte să fie „urmăriţi” de către părinţi. Interconect foloseste şi tehnologia car-sharing, şi anume va interconecta o mamă ce îşi ia copilul de la şcoală cu maşina cu alte mame care nu au această posibilitate, dar care cu ajutorul aplicaţiei mobile, vor cere ajutor. Astfel se va realiza o legătură între mama activă (cea care conduce maşina către şcoală pentru a-şi prelua copilul) şi mama care nu are această posibilitate, ori fiind casnică, ori fiind la lucru în acel interval orar. Interconect va stabili o legătură contractuală între cele doua mame, dar, folosindu-se de adresa ştiută a copiilor care au nevoie de a fi transportaţi la casele lor în siguranţă, va stabili trasee pentru mama activă.

În funcţie de aceste trasee, Interconect va ajuta o fluidizare a transportului copiilor, va conecta mamele cu nevoi (cele pasive) de cele care se pot deplasa cu maşina proprie (active), iar copiii acestora vor beneficia de o aplicaţie uşor de folosit pentru ei, uşor de înţeles chiar şi pentru o vârstă fragedă, astfel realizându-se o reţea familiară şi prietenoasă.

Andrei Ungureanu este doctorand la Şcoala de Economie şi Administrarea Afacerilor, domeniul Marketing. Pe lângă activităţile zilnice, în calitate de consultant de marketing pentru câteva companii ieşene, el face parte şi din Asociaţia YUFest, unde sunt opt 8 membri fondatori şi mai mulţi prieteni. Proiectul a fost înscris în competiţia RO SMART, care adună cele mai bune idei care pot schimba România prin tehnologie. Îi puteţi vota pe tinerii care au sărit în ajutorul mămicilor aici: https://www.taraluiandrei.ro/ro-smart/siguranta#/votare.