Ştirbu: Tăriceanu nu are mandat pentru discuţii cu Ponta; acţiunea sa afectează imaginea partidului

Liberalul Gigel Ştirbu susţine că senatorul Călin Popescu-Tăriceanu nu are mandat din partea partidului pentru discuţii cu PSD sau cu premierul Victor Ponta şi că demersul acestuia afectează imaginea PNL.

26 feb. 2014, 12:12
Ştirbu: Tăriceanu nu are mandat pentru discuţii cu Ponta; acţiunea sa afectează imaginea partidului

„Gestul domnului Tăriceanu este unul personal. Dumnealui nu are niciun fel de mandat din partea PNL sau a conducerii partidului pentru a purta discuţii cu PSD sau Victor Ponta. Delegaţia Permanentă a luat o serie de decizii foarte clare, de care domnul Tăriceanu a luat la cunoştinţă. Este o decizie luată cu majoritate de voturi, o decizie care exprimă voinţa partidului. Domnul Tăriceanu trebuie să oprească această acţiune a domniei sale, care afectează imaginea partidului”, afirmă Ştirbu, preşedintele PNL Olt, potrivit Agerpres.

Senatorul liberal Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că îi va cere miercuri lui Victor Ponta să-şi ţină angajamentele luate în cadrul USL şi că în acest sens se va întâlni cu primul-ministru.

„Cred că trebuie în acest moment să facem un efort cu toţii să încercăm să punem mai presus de interesele politice şi personale interesele unei ţări şi ale unor oameni, pentru că aceşti oameni în mod clar au nevoie de ceva mai bun şi merită ceva mai bun. Dragă Crin, dacă tu nu-ţi vei asuma această responsabilitate, atunci o voi face eu, îi voi cere primului-ministru Victor Ponta să-şi ţină toate angajamentele luate în cadrul USL faţă de PNL, respectiv menţinerea tuturor poziţiilor în structurile centrale şi locale, listele comune la Parlamentul European, cât şi un lucru foarte important – susţinerea unui candidat liberal la Preşedinţia României”, a spus senatorul liberal, într-o conferinţă la sediul Institutului pentru Studii Liberale. 

VEZI ŞI Ludovic Orban: Nu-l recunosc pe Călin Popescu-Tăriceanu. Iartă-l, Doamne, că nu ştie ce face