Ştirile zilei la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 din Brazilia

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 s-a terminat pentru brazilieni deşi joacă pentru un consoltor loc 3. RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante ştiri de la CM 2014.

09 iul. 2014, 11:07
Ştirile zilei la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 din Brazilia

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Brazilia a fost demolată de ‘maşina germană’, care a administrat amfitrionilor Cupei Mondiale de fotbal cel mai usturător scor din istoria lor (7-1), scria miercuri presa rusă pentru a descrie ‘nenorocirea’ care s-a abătut asupra cvintuplei campioane mondiale în semifinalele competiţiei, informează agenţia spaniolă EFE.

‘Cele şapte cercuri ale infernului. Germania a anihilat Brazilia’, ‘El Maracanazo a fost o tragedie’, ‘el Mineirazo, o ruşine’, sunt doar câteva dintre titlurile folosite de publicaţia Sovietski Sport, decanul presei sportive din Rusia.

În ediţia sa online, cotidianul, care a calificat drept ‘tragedie naţională’ înfrângerea echipei antrenată de Luiz Felipe Scolari, a asigurat că ‘fotbalul din Brazilia a pierdut şi va rămâne în umbră mulţi ani de acum în colo’.

‘Maracanazo-2!’, titra publicaţia Kommersant în ediţia online, care a adăugat că selecţionata braziliană a fost ‘distrusă’ de Germania în prima repriză, într-un meci care s-a transformat pentru brazilieni în ‘a doua tragedie fotbalistică din istorie’.

Pentru Nezavisimaia Gazeta, ‘bundesteam’ a demolat Brazilia, în timp ce Gazeta.ru consideră că ‘au fost umiliţi’ cvintuplii campioni mondiali.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele ţării, Joachim Gauck, vor călători împreună în Brazilia pentru a asista la finala Cupei Mondiale de fotbal, programată pe 13 iulie, în care selecţionata pregătită de Joachim Loew va întâlni câştigătoarea semifinalei dintre Argentina şi Olanda, care va avea loc miercuri seara.

Surse din cadrul Preşedinţiei germane au anunţat această deplasare miercuri, la o zi după spectaculoasa victorie cu 7-1 a naţionalei germane în faţa reprezentativei ţării-gazdă Brazilia.

Merkel şi Gauck se vor afla la Rio de Janeiro între 12 şi 14 iulie, urmând să asiste împreună la finală, din tribuna oficială a stadionului Maracana.

Aceasta va fi cea de-a doua vizită a cancelarului german în Brazilia, de la debutul CM 2014, după ce a asistat deja la meciul de debut al Naţionalmannschaft, împotriva Portugaliei, câştigat de elevii lui Loew cu 4-0.

Cu ocazia respectivă, Angel Merkel, o mare iubitoare a fotbalului, a vibrat din tribună la succesul fotbaliştilor german, sub privirile impasibile ale preşedinţilor UEFA şi FIFA, Michel Platini, respectiv Joseph Blatter.

Conform obiceiului său, cancelarul a coborât apoi la vestiare, unde s-a fotografiat împreună cu jucători, făcând chiar şi un ”selfie” alături de atacantul Lukas Podolski.

Aceasta este a treia Cupă Mondială la care Angela Merkel asistă din tribune, după Germania 2006, la un an după venirea sa la putere, şi Africa de Sud 2010, primul turneu final la care naţionala germană a participat cu Joachim Loew la conducerea tehnică.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cesare Prandelli, selecţionerul care a condus Italia la Cupa Mondială de fotbal 2014, a dezvăluit că a primit scrisori de ameninţare după eliminarea ‘squadrei azzurra’ în faza grupelor turneului final din Brazilia.

‘Când primeşti astfel de scrisori sau citeşti anumite articole, te întrebi de ce se întâmplă asta’, a declarat Prandelli cu ocazia prezentării sale în calitate de antrenor al echipei turce Galatasaray Istanbul. Acesta a recunoscut însă că eliminarea de la Mondialul brazilian l-a afectat, adăugând că ‘nu este uşor să treci peste astfel şoc’.

‘Posibilitatea de a beneficia imediat de o nouă provocare m-a ajutat mult’, asigurat antrenorul italian, în vârstă de 56 ani, care a semnat un contract în valoare de 4,5 milioane euro pe sezon, plus bonusuri, conform presei turce.

Cesare Prandelli l-a criticat, totodată, pe atacantul Mario Balotelli, pe care l-a susţinut şi apărat de fiecare dată până acum.’Mario nu este un campion. Îmi place mult, însă trebuie să înţeleagă realitate şi să renunţe să-şi mai construiască o lume paralelă’, a adăugat el.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Prime colosale pentru germani

Cei 23 de jucători din echipa naţională de fotbal Germaniei se pot aştepta să primească fiecare o primă record de 300.000 de euro în cazul în care duminică vor câştiga câştiga finala Cupei Mondiale, a anunţat miercuri Federaţia Germană de Fotbal, transmite DPA.

‘Ne-am dori foarte mult să plătim această primă’, a declarat preşedintele DFB, Wolfgang Niersbach. 

În caz de victorie, DFB va trebui să plătească suma de 6,9 milioane de euro celor 23 de membri ai echipei de fotbal a Germaniei.

După victoria zdrobitoare cu 7-1 în semifinala cu Brazilia, jucătorii germani şi-au asigurat deja o primă de 150.000 de euro fiecare. Este o sumă similară cu cea plătită de DFB după eşecul cu 0-1 împotriva Spaniei la Campionatul European din 2008.

DFB îşi permite să plătească o primă consistentă în condiţiile în care FIFA va premia câştigătorii Cupei Mondiale cu suma de 35 de milioane de dolari (25,76 milioane de euro), iar echipa de pe locul secund va primi 18,3 milioane de euro. 

Reţelele de socializare, nemiloase după deruta braziliană de la Campionatul Mondiald e Fotbal

Brazilia îl are pe Neymar, Argentina pe Messi şi Portugalia pe Ronaldo. Germania are o echipă’. Deruta istorică a Braziliei în faţa Germaniei (7-1) în prima semifinală de la Cupa Mondială de fotbal 2014 a inspirat mii de mesaje caustice pe reţelele de socializare.

Sub hashtag-ul #vergonhabrasil (ruşinebrazilia), mii de internauţi au postat fotomontaje cu Iisus Mântuitorul din Rio acoperindu-şi chipul de disperare sau înlocuit cu cancelarul german Angela Merkel.

‘Poate cineva să-mi explice cum o lovitură de genunchi aplicată lui Neymar a făcut 11 paraplegici?, se întreba @MonteiroLovato pe Twitter, referindu-se la accidentarea care l-a privat de semifinală pe atacantul vedetă al ‘Selecao’.

Într-un alt montaj, antrenorul german Joachim Loew îi întreabă pe chilieni (eliminaţi de Brazilia în optimi): ‘Este bine aşa sau majorăm scorul?’.

Alţii invitau la acceptarea înfrângerii cu demnitate şi criticau mesajele care se refereau la ‘ruşine’. ‘Înainte de meci, toată lumea nu vorbea decât de ‘al şaselea titlu în vedere’, bandă de imbecili care nu susţineţi Brazilia decât atunci când câştigă!’, se arăta indignat un internaut brazilian.

‘S-a terminat cu alegerea mea’ din octombrie, se scria într-o caricatură a preşedintei Dilma Rousseff.

‘Păcat că nu avem spitale pentru a trata depresia mea’, preciza un alt internaut făcând referire la manifestaţiile de amploare ale brazilienilor din iunie 2013 împotriva uriaşei facturi publice a Cupei Mondiale şi lipsa şcolilor, a transporturilor publice şi a spitalelor din ţară.

‘Mai bine construiam spitale’, se arăta într-un alt mesaj însoţit de imaginea lui Ronaldo, membru al Comitetului organizator a Cupei Mondiale, care a şocat afirmând că un Mondial se face cu stadioane şi nu cu spitale.