O buruiană din România, plantă minune pentru oameni, ameliorează o mulţime de boli

Ştirul din grădină, plantă cu care de multe ori ne hrănim animalele, este foarte bun şi pentru sănătatea oamenilor. Asta spun specialuiştii, care, susţin că acestă plantă este bogată în vitamine şi minerale şi are proprietăţi tămăduitore.

06 oct. 2015, 07:56
O buruiană din România, plantă minune pentru oameni, ameliorează o mulţime de boli

Știrul poate fi un aliment gustos şi hrănitor nu numai pentru animale ci şi pentru oameni. De la el se consumă partea verde, tânără, dar şi seminţele. Din frunzele tinere pot fi preparate salate, tocăniţe şi ciorbe.

Mai mult, știrul are proprietăţi tonice, revigorante şi revitalizante. Din acest motiv, populaţiile străvechi din Asia spuneau că planta este regina nemuririi, iar aztecii o considerau hrană pentru viaţă lungă. Poate fi folosită ca tonic şi astringent, reglează tranzitul intestinal, vindecă răni, ameliorează durerile de gât şi eczemele provocate de alergii.

Citeşte şi Utilizări ale castravetelui la care nu te-ai fi gândit

Și morcovii şi-au câştigat renumele de super-alimente datorită proprietăţilor antioxidante şi anticancerigene, descoperite încă de acum două mii de ani. Aceştia, sunt recomandaţi pentru întărirea sistemului imunitar, combaterea anemiei şi în tratamentul afecţiunilor hepatice.

Morcovul conţine mari cantităţi de betacaroten, un antioxidant esenţial care protejează ficatul şi ajută la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, este recomandat pentru sănătatea ochilor, dar şi pentru că protejează sistemul osos și scade colesterolul, previne bolile cardiovasculare şi cancerul.

Atenție însă, consumul exagerat poate avea efecte secundare: tenul capătă o nuanţă portocalie, iar oamenii acuză sensibilitate la lumină, greţuri şi ameţeală.