Stolojan, după atacul lui Baconschi la Turcan: M-am dus la dicţionar să văd ce înseamnă „egerie”

Europarlamentarul Theodor Stolojan a declarat duminică, la România TV, că pentru euroalegerile din 2013 PDL va respecta criteriile pe care şi le-a fixat singur privind selecţia candidaţilor, dar pe care nu le-a respectat în 2009. Unul dintre acestea este o activitate profesională anterioară vastă. În plus, democrat-liberalul  a reacţionat la atacul lui Teodor Banconshi, lansat la adresa Ralucăi Turcan, pe care ex-ministrul a numit-o "egeria lui Stolojan".

14 apr. 2013, 19:26
Stolojan, după atacul lui Baconschi la Turcan: M-am dus la dicţionar să văd ce înseamnă „egerie”

Stolojan a afirmat că PDL va desemna candidaţii pentru europarlamentare după nişte criterii clare existente deja, dar nerespectate până acum.

Cu această ocazie, democrat-liberalul a lansat şi o serie de atacuri voalate la adresa unor colegi de partid din Parlamentul European.

„De data asta, PDL îşi va criteriile care sunt foarte clare. Au fost clare şi data trecută, dar nu au fost respectate. Primul este performanţa şi activitatea profesională, adică nu-şi începe activitatea profesională la Parlamentul European. Apoi sunt competenţele, cum ar fi cunoaşterea unei limbi de lucru în Parlamentul European. În al treilea tând, este vorba de susţinerea acordată partidului. Fiecare europarlamentar trebuia să contribuie la susţinerea partidului prin donaţii. În limitele legale, nu mai mult. Unii nu fac acest lucru considerând că partidul nu are nevoie să plătească întreţinere, factură la energia electrică„, a spus Theodor Stolojan.

Întrebat dacă Monica Macovei mai poate primi susţinerea PDL prin prisma activităţii sale la Parlamentul European, Stolojan a răspuns afirmativ, dar a atras atenţia că Macovei trebuie să lucreze în interiorul partidului.

Monica Macovei trebuie să aibă în vedere că declaraţia ei după care nu are niciun proiect politic comun cu Vasile Blaga şi cu Elena Udrea o pune cumva pe lângă partid„, a avertizat liderul delegaţiei PDL din Parlamentul European.

De asemenea, Stolojan a fost invitat să comenteze atacul recent al lui Teodor Baconschi la adresa Ralucăi Turcan despre care a spus că este „egeria” fostul prim-ministru şi „admiratoarea umedă a lui Vasile Blaga”.

„Mărturisesc că m-am dus la dicţionar să văd ce înseamnă egerie şi am văzut că e ‘consilier, advisor’. Atunci m-am liniştit„, a spus Stolojan. Acesta s-a arătat încrezător că asemenea atacuri între membri ai PDL vor înceta. „Lucrurile deja s-au liniştit. Cele ce nu se vor linişti, vor fi liniştite„, a conchis Stolojan.

Democrat-liberalul Teodor Baconschi a reacţionat şi el, sâmbătă, la declaraţiile vicepreşedinteleui PDL, Raluca Turcan, privind excluderea Elenei Băsescu din partid. Asta după ce EBA a ironizat-o pe colega sa de partid, spunând că acum este „liniştită” având în vedere că este susţinută de „unul dintre cei mai puternici lideri ai actualei conduceri”.

„Raluca Turcan, egeria lui Stolojan, sotia fostului purtator de cuvant de la Cotroceni si, mai nou, adulatoarea umeda a lui Vasile Blaga, declara ca „in acest moment, PDL nu are ca obiectiv excluderea Elenei Basescu”. Sunt cutremurat de atata generozitate, chiar daca tot nu inteleg care e atunci „obiectivul” PDL in viitorul previzibil. Ah, uitasem tinta fixata de dl Blaga: 30 % in 2016…”, a scris Teodor Baconschi pe Facebook.

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, că „PDL nu are ca obiectiv, în acest moment, să o dea afară pe Elena Băsescu”, afirmând că îi doreşte succes dacă va considera că nu are nevoie de partid pentru a-şi reînnoi mandatul de europarlamentar.