Stoltenberg: NATO vrea ca Rusia să RESPECTE GRANIŢELE ţărilor vecine

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) și Finlanda continuă să dorească un dialog constructiv cu Rusia, însă îi cer Moscovei să respecte granițele vecinilor săi, a declarat joi secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, citat de agenția de presă Tass, citată de Agerpres.

05 mart. 2015, 14:36
Stoltenberg: NATO vrea ca Rusia să RESPECTE GRANIŢELE ţărilor vecine

‘NATO și Finlanda au încercat, în decursul multor ani de la încheierea războiului rece, să construiască relații de cooperare și constructive cu Rusia. Și continuăm să facem acest lucru, însă pentru aceasta Rusia trebuie să-și respecte vecinii, să respecte granițele țărilor vecine’, a spus Stoltenberg în timpul conferinței de presă susținute la Helsinki împreună cu premierul finlandez Alexander Stubb.

Referitor la relația NATO-Finlanda, Jens Stoltenberg a declarat că nu i se pare corect să i se dea sfaturi acestei țări în legătură cu aderarea ei la Alianță. ‘Pentru NATO este foarte important să respecte poziția Finlandei. Nu vom da sfaturi’, a spus secretarul general al NATO, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Stoltenberg, ‘relațiile dintre NATO și Finlanda seamănă foarte tare cu relațiile dintre Norvegia și UE’. ‘Cooperarea există de mulți ani, însă aderarea nu a avut loc. Iar dacă secretarul general al NATO va veni la Helsinki și ar începe să dea sfaturi (despre aderare), acest lucru nu ar fi corect’, a subliniat Jens Stoltenberg.