Străinii au provocat mii de accidente în România. „Bulgarii” deţin recordul

Aproape 9.000 de accidente au fost provocate de maşini înregistrate în afara României, dintre care circa 4.000 dintre ele, înmatriculate în Bulgaria.

19 mai 2015, 05:55
Străinii au provocat mii de accidente în România. „Bulgarii” deţin recordul

Aproape 9.000 de accidente rutiere au fost provocate, în 2014, de maşini înmatriculate în alte state decât România. Potrivit datelor oficiale obţinute de economica.net, lider absolut în această privinţă rămâne Bulgaria cu 3.670 de cazuri, urmată de Spania cu 786 de cazuri, Italia cu 710 şi Franţa cu 395.

Clasamentul este firesc având în vedere că Bulgaria este ţara preferată de români pentru a-şi înmatricula maşina, evitând astfel taxa de mediu, în timp ce Spania, Italia şi Franţa sunt trei dintre ţările cu cele mai importante comunităţi de români. Vecinii de la sud de Dunăre sunt însă un caz special. Potrivit datelor Poliţiei, peste 110.000 de automobile care circulă pe străzile din România au fost înmatriculate acolo.

Problema este că procedura pe care şoferul păgubit trebuie să o urmeze pentru a-şi recupera dauna este cu mult mai anevoioasă decât în cazul unui accident care implică doar maşini din România. În mod uzual, şoferul trebuie să aştepte şi 2-3 luni până când dosarul său de daună este validat de asigurătorul bulgar. De altfel, această situaţie a făcut obiectul unui proces de arbitraj între Birourile Auto din cele două ţări.

Citeste mai mult pe economica.net