Strănepotul lui Mussolini candidează în alegerile europene, împreună cu Partidul de extremă-dreapta Fratelli d’Italia

Caio Giulio Cesare Mussolini, strănepotul fostului dictator italian Benitto Mussolini, s-a decis să candideze în alegerile europene, împreună cu formaţiunea politică de extremă-dreapta, Fratelli d'Italia.

08 mai 2019, 20:13
Strănepotul lui Mussolini candidează în alegerile europene, împreună cu Partidul de extremă-dreapta Fratelli d’Italia

Într-o înregistrare video, în faţa unui monument datând din perioada fascistă, el şi-a anunţat candidatura. Caio Giulio Cesare Mussolini, strănepotul „Ducelui” va candida în formaţiunea politică Fratelli d’Italia, de extremă-dreapta, în cadrul apropiatelor alegeri europene. 

În vârstă de 50 de ani, strănepotul dictatorului, care nu era prea cunoscut publicului larg, a fost ofiţer în Marina italiană şi în prezent conduce o întreprindere.

Publicaţia Il Fatto Quotidiano scrie că „în ordine cronologică este vorba despre cel de-al treilea descendent al lui Benito Mussolini, care acum se lansează în politică”.

Din familia fostului dictator face parte şi Alessandra Mussolini, eurodeputată în cadrul Forza Italia (centru-drepta), apoi vine Rachele Mussolini, sora sa care a fost aleasă în Consiliul Municipal din Roma. 

Evident, anunțarea acestei candidaturi a dat naștere la o serie de întrebări cu privire la viziunea lui Giulio Cesare Mussolini asupra erei fasciste, dar neocandidatul a preferat să se abţină de la orice comentarii. 

După cum scrie ziarul de centru-stânga La Repubblica, Caio Giulio dorește să fie „judecat mai degrabă pentru CV-ul său, și nu pentru numele lui”.

Solicitat de presă, Caio Giulio Cesare, a dat totuși câteva declaraţii jurnaliştilor, spunând că străbunicul său a făcut „multe lucruri pozitive, dar și câteva greșeli”.

.