Strat suficient de zăpadă pentru schi pe pârtiile de la Şureanu şi Arieşeni

Starea pârtiilor de la Şureanu, în Munţii Sebeşului, se prezintă "remarcabil de bine" pentru această perioadă de sezon, marcată mai degrabă de încălzire decât de ninsori şi ger, iar la Arieşeni, în Munţii Apuseni, condiţiile de schi sunt "acceptabile", conform monitorului de schi Rareş Tileagă.

05 ian. 2018, 09:49
Strat suficient de zăpadă pentru schi pe pârtiile de la Şureanu şi Arieşeni

La Şureanu, „zăpadă este din belşug, atât pe pârtii, cât şi în off-piste, datorită ninsorilor recente”, a transmis, vineri, Rareş Tileagă.

Potrivit acestuia, vor funcţiona şase din cele opt pârtii, care sunt bătătorite zilnic. Pârtiile de pe Domeniul Schiabil, situat la cea mai mare altitudine din ţară, respectiv 2.000 de metri, sunt deservite de teleschi şi de telescaun.

În ceea ce priveşte drumul dintre lacul Oaşa şi Domeniul Schiabil Şureanu, în lungime de 18 kilometri, acesta a fost deszăpezit şi este practicabil de către orice tip de maşină, lanţurile fiind necesare doar din Luncile Prigoanei, a menţionat Rareş Tileagă.

Domeniul schiabil este situat în Masivul Şureanu, în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu Sibiu şi Vâlcea.

Şi cele două pârtii de la Arieşeni sunt pregătite pentru turişti, cu toate că nu mai conţin zăpada abundentă de la început de sezon, a precizat Rareş Tileagă. Acesta declarat că, în pofida absenţei ninsorilor, condiţiile de schi sunt încă satisfăcătoare la Arieşeni.

„Atât Vârtop 1, cât şi Vârtop 2 sunt pregătite pentru schiori, iar stratul de zăpadă este, încă, suficient. Pentru actualizări zilnice, urmăriţi camera web de la baza pârtiilor”, a spus Rareş Tileagă.