Strategia lui Mihai Teja pentru derby-ul CFR Cluj-FCSB. Se schimbă iar formula de start

Mihai Teja (40 de ani) a pregătit cu minuțiozitate partida din Gruia, de la finalul săptămânii, una pe care FCSB este obligată să o câștige pentru a reintra, cu șanse reale, în lupta pentru titlu. Tehnicianul roș-albaștrilor va schimba iar sistemul de joc, față de runda trecută, și va reveni la ”clasicul” 1-4-2-3-1. Totul pentru a contracara jocul ermetic al CFR-ului, gândit de Dan Petrescu (51 de ani).

12 apr. 2019, 14:41
Strategia lui Mihai Teja pentru derby-ul CFR Cluj-FCSB. Se schimbă iar formula de start

Problema cea mai mare a lui Teja o reprezintă în acest moment accidentarea lui Mihai Pintilii (33 de ani), scrie digisport.ro. Căpitanul vicecampioanei Ligii 1 a suferit o leziune musculară în timpul partidei FCSB – Sepsi 2-0 și a devenit incert pentru derby-ul de peste două zile. Oficialii roș-albaștrilor încearcă o revenire miraculoasă și au fost de acord să-l lase pe jucător să dea o fugă până la Belgrad, la celebra Marijana Kovacevic. Rămâne de văzut dacă tratamentul cu gelul miraculos va da roade iar jucătorul va fi valid pentru ora de start.

Citeşte şi Mircea Rednic a confirmat negocierile cu Gigi Becali. Mesaj pentru oficialii FCSB. „Asta să fie clar”

Așadar, Teja revine la sistemul cu doi „închizători”. Lucian Filip pare punct fix în acest moment, perechea sa urmând a fi aleasă dintre Pintilii și Teixeira. Cum miza partidei este una imensă, tehnicianul roș-albaștrilor nu vrea să riște nimic, astfel că sunt șanse mari ca portughezul să înceapă din primul minut.
CFR Cluj – FCSB derby | Iese Ioan Hora, rămâne Harlem Gnohere

În rest, în linia de trei din spatele vârfului, mai mult ca sigur că Dennis Man, Florin Tănase și Florinel Coman vor fi aleșii. Mai ales Coman, care a fost one-man-show cu gruparea din Sfântu Gheorghe.

Deși a marcat aproape la fiecare prezență pe teren, Ioan Hora va ieși din primul 11, locul său în avanposturi urmând a fi luat de către Eddy Harlem Gnohere (31 de ani).

Singurele certitudini sunt în defensivă. Benzar, Planic, Cristea și Morais par bătuți în cuie în acest moment, mai ales că revenirea lui Momcilovic se tot amână iar pentru Alexandru Stan și Ovidiu Popescu sezonul este ca și terminat.

Iată cum poate arăta FCSB, în Gruia, contra CFR-ului

Bălgrădean – Romario Benzar, Bogdan Planic, Iulian Cristea, Junior Morais – Pintilii (Teixeira), Lucian Filip – Dennis Man, Florin Tănase, Florinel Coman – Gnohere.
CFR Cluj – FCSB derby | MM Stoica a râs de Mihai Pintilii: „Te-a ajuns bătrânețea!”

„În timpul reprizei secunde, i-am spus, după ce l-am văzut cu piciorul ăla bandajat, ‘te-a ajuns bătrânețea și pe tine! Lasă-te și vino în locul meu! Pe mine m-a ajuns bătrânețea să stau pe bancă, mă duc în tribună, vino tu!”, a povestit, râzând, MM Stoica, la Digi Sport.

„Pintilii s-a dus acolo, o să se facă bine, o să fie apt de joc. Vedem! Nu eram de acord (n.r. – cu Marijana Kovacevic) pentru că nu știam cu ce metode face. Credeam că face descântece, dar femeia nu o face, face lucruri științifice!” a spus Gigi Becali pentru Pro TV.

CFR Cluj – FCSB, din etapa a 5-a a Ligii 1, ultima a turului din play-off, capitală în lupta pentru titlu, programată duminică, 14 aprilie, de la ora 21:00, în Gruia, va fi ÎN DIRECT la Digi Sport 1, precum și pe digisport.ro