Străzi din Constanța inundate din cauza ploilor torențiale. Zona Falezei Cazino Constanța s-a transformat în „piscină”. „O să iau barca până în centru”

Zona Falezei Cazino și o mulțime de străzi din Constanța au fost inundate, luni după-amiază, din cauza ploilor torențiale.

15 aug. 2022, 19:17
Străzi din Constanța inundate din cauza ploilor torențiale. Zona Falezei Cazino Constanța s-a transformat în „piscină”. „O să iau barca până în centru”

Bulevardul Mamaia este inundat în zona Pavilionului Expozițional. Mai multe imagini ajunse în mediul online arată cum șoferii se chinuie să conducă prin zona Falezei Cazino din Constanța inundată. Doar câțiva trecători au fost surprinși în zonă, iar apa de ajunge până aproape de genunchi.

Localnicii au reacționat imediat la postarea respectivă și s-au plâns de faptul că nu pot circula. „Până acum ne plângeam că murim de cald și de secetă și acum nu mai putem circula”, „Numai la noi în Constanța se întâmplă așa ceva”, „Și eu aveam de gând să merg în port, acum m-am răzgândit”, „Acum o să iau și barca până în centru”, „A plouat vreo 10 minute și au refulat canalele. Am trecut acum și cele două străzi sunt încă la fel” au spus câțiva dintre utilizatori.

Dispeceratul Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) a primit deja aproape 30 de sesizări. Ploile de luni au depășit cu mult debitele de preluare ale sistemului de canalizare de la nivelul municipiului Constanța. Cele mai multe au venit din zona Delfinariu – Piaţa Chiliei, de pe străzile Tabla Buţii, Chiliei, Căiuţi, iar câteva sesizări sunt şi din zona Peninsulară – Piaţa Ovidiu.

Mai mult, centrul Infotrafic din IGPR a transmis că, la această oră, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, tronsonul kilometric 64 – 212, între localităţile Lehliu-Gară (jud. Călăraşi) şi Constanţa, plouă torenţial. Șoferii sunt sfătuiți „să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză deosebit de redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere”.

@adriana.ciriblanPlaja privata in zona de acvariu 🤪♬ sunet original – Adriana ( Blonda )

„În prezent, la nivelul municipiului Constanţa, sunt constituite şapte echipe de intervenţie, iar la nivelul judeţului alte şase, dotate cu wome, vidanje şi pompe de mare putere, care acţionează pentru remedierea tuturor solicitărilor primite la dispeceratul societăţii, dar şi pentru degajarea carosabilului în zonele predispuse la inundaţii: Dacia, Delfinariu, Bulevardul Mamaia, asigurând permanenţa în toată această perioadă. De la nivelul judeţului, s-au primit reclamaţii din localităţile Tuzla şi Lumina, echipele intervenind şi în aceste zone”, se arată în comunicat.

Municipiul Constanţa s-a aflat, luni după amiază, sub cod portocaliu de ploi şi vijelie.

Citește și Cod roşu de furtuni în judeţul Tulcea. Cod portocaliu de ploi torenţiale în Constanţa, Ialomiţa, Buzău şi Vrancea

Citește și Prognoza meteo până la finalul verii: cât timp vom putea merge la plajă şi cum va fi la munte