Străzile din Madrid au fost invadate de turme de oi. Animalele au traversat unele dintre cele mai aglomerate zone ale orașului

Turme de oi au năvălit pe străzile din Madrid, traversând unele dintre cele mai aglomerate zone ale orașului.

23 oct. 2023, 14:51
Străzile din Madrid au fost invadate de turme de oi. Animalele au traversat unele dintre cele mai aglomerate zone ale orașului
Turmele de oi au invadat străzile din Madrid

Străzile din Madrid au fost invadate de oi. Behăitul ovinelor a înlocuit claxoanele mașinilor, duminică, zi în care păstorii și-au mânat turmele prin centrul orașului, urmând vechile rute către pășunile de iarnă, potrvit Reuters.

Evenimentul care are loc în fiecare an a fost reluat în 1994, în cadrul Fiesta de la Trashumanica din Madrid, după ce parlamentul spaniol a recunoscut rutele tradiționale de transhumanță utilizate de ciobani pentru turmele lor.

Citește și: Pășunatul solar – Crescătorii de oi își pot folosi turmele pentru a tunde iarba de pe câmpurile cu panouri fotovoltaice

În trecut, aceste rute treceau printr-o zonă rurală liniștită, dar duminică păstorii, mulți dintre ei purtând haine tradiționale, au fost nevoiți să traverseze unele dintre cele mai aglometate ale orașului, inclusiv Puerta del Sol, una dintre piețele principale din Madrid.

Citește și: A apărut prima Academie pentru ciobani. 20 de „studenţi” vor să înveţe intensiv transhumanţa

Localnicii și turiștii s-au aliniat de-a lungul drumului și au fotografiat oile care purtau clopoței la gât.

„Chiar nu mă aşteptam la asta în oraş, în capitală. Îmi aminteşte de satul meu”, a declarat Ana Sar, studentă din Mallorca.

„Este uimitor”, a spus la rândul său Sandra Van Arkelem, în vârstă de 57 de ani, din Olanda. „Atât de mulţi oameni se strâng laolaltă şi se bucură de asta”, a povestit ea.