Streinu-Cercel, avertisment teribil: „Noi facem o carantinare a la Românica. Pandemia a scăpat de sub control”

Profesorul Adrian Streinu Cercel susţine că, pe lângă miile de infectaţi cu noul coronavirus prezentaţi în cifrele oficiale, sunt de zece ori mai mulţi oameni bolnavi care transmit virusul, fără a şti că sunt bolnavi.

29 nov. 2020, 11:27
Streinu-Cercel, avertisment teribil: „Noi facem o carantinare a la Românica. Pandemia a scăpat de sub control”

Streinu-Cercel susţine că s-a pierdut timp preţios: în opinia sa, în urmă cu trei luni ar fi trebuit efectuată o testare în masă şi izolaţi cei infectaţi. Inclusiv industria HoReCa ar fi avut de câştigat, spune profesorul Streinu-Cercel.

„Asta nu e carantină, e făcătură”

„Noi nu suntem utopici, ştim să coroborăm rezultatul testării cu nivelul de testare. Mult în urmă, acum câteva luni, prezentam nivelul de pozitivare în funcţie de nivelul de testare. Şi nivelul de pozitivare între cei internaţi şi cei din ambulator. Aceste curbe au ajuns să se întretaie cu 3 luni în urmă. La momentul respectiv trebuia să coborâm în stradă şi să testăm, să-i împărţim în două: pe cei pozitivi să-i izolăm şi să-i tratăm, indiferent de grupa de vârstă. Aveam posibilitatea să le dăm celor de la HoReCa să preia, în vederea izolării, pe cei care nu aveau unde să se izoleze iar noi, partea medicală, îi puteam asista, toată lumea era mulţumită. Nu s-a făcut nimic din toate acestea.

Nu se poate vorbi de carantinare. Carantinare înseamnă ‘nothing in, nothing out’ (nimic nu intră, nimic nu iese, n.r.). Noi facem o carantinare a la Românica. Intră cine vrea, iese cine vrea, pe proprie răspundere sau fără proprie răspundere. Asta nu e carantină, e făcătură”, a declarat medicul.

Streinu-Cercel: Pacienţii cu infecţie cu SARS-CoV-2 mor inclusiv pe secțiile obişnuite, nu trebuie neapărat să ajungă la ATI

”(n.r. pandemia) Este total scăpată de sub control! Avem o problemă, cum o rezolvăm? Foarte simplu: trebuie să conştientizăm faptul că putem fi purtători, că trebuie să purtăm mască de dimineaţă până seara, că nu dorim să dăm altora acest virus. Guvernul nu ne protejază. Nu sunt în campanie electorală, pe mine nu mă interesează campania, mă interesează sănătatea românilor din această ţară. Eu, în momentul de faţă, am 36 de oameni în camera de gardă care stau pe tărgi şi cărora încerc să le dau oxigen şi terapie pentru a avea o minimă şansă de supravieţuire. Despre asta vorbim în momentul de faţă. Restul este politică şi nu mă interesează”, a spus el.

Streinu-Cercel: Vaccinul este cât se poate de bun. Cei care se ocupă de denigrarea vaccinului ar trebui să-şi asume morţii

Profesorul Adrian Streinu Cercel susţine că vaccinul anti-COVID-19 este unul ”cât se poate de bun”, el explicând că autorităţile internaţionale care avizează punerea pe piaţă a acestui tip de produse nu şi-ar permite să înregistreze un vaccin care să nu fie ”eficient şi sigur”. ”Cei care se ocupă de denigrarea vaccinului ar trebui să tacă din gură în momentul de faţă, pentru că, dacă nu tac, ar trebui să-şi asume morţii”, consideră Streinu-Cercel.

”Dacă noi nu înţelegem că suntem în pandemie, dacă noi nu înţelegem că pe teritoriul României este o epidemie, dacă noi nu înţelegem că pe teritoriul României se moare din cauza acestui virus, înseamnă că avem o problemă conceptuală majoră. Haideţi să ne deşteptăm în ceasul al şaptelea: să lăsăm specialiştii să vorbească”, a afirmat profesorul Adrian Streinu Cercel, marţi seară, la Antena 3.

Acesta a pledat pentru testarea în masă, arătând că alte ţări au obţinut ”rezultate minunate”.  Profesorul Adrian Streinu Cercel a mai afirmat că folosirea anticorpilor monoclonali ar duce la oprirea epidemiei în două săptămâni, iar în şase luni virusul ar ”ieşi din circulaţie”, dacă nu ar fi introdus în ţară.

”Dar pentru a nu-l mai introduce în ţară trebuie să venim cu a doua etapă, cu vaccinarea. Aşa că haideţi să terminăm cu prostiile! Vaccinul este cât se poate de bun, este cât se poate de corect, nicio autoritate de EMEA sau Food & Drug Administration nu şi-ar permite să înregistreze un vaccin care nu este eficient şi care nu este şi sigur”, a mai afirmat Adrian Streinu Cercel.  Acesta a precizat că cei care contestă eficienţa vaccinului sunt responsabili pentru decesele cauzate de COVID-19.

”Cei care se ocupă de denigrarea vaccinului ar trebui să tacă din gură în momentul de faţă, pentru că, dacă nu tac din gură în momentul de faţă, ar trebui să-şi asume morţii care devin sursă a acestor informaţii”, a adăugat Adrian Streinu Cercel.


loading...