Stresul războiului ucide: Un fost soldat canadian şi-a omorât soţia, fiica şi mama, apoi s-a sinucis

Un fost soldat canadian afectat de stres post-traumatic şi-a ucis soţia, fiica şi mama, iar apoi şi-a luat şi el zilele, a informat poliţia federală din Noua Scoţie, din estul Canadei.

04 ian. 2017, 21:54

Membrii Jandarmeriei Regale din Canada au descoperit, marţi, patru cadavre într-o locuinţă, la 250 de kilometri la nord de Halifax,  pe coasta Atlantică.

Lionel Desmond, în vârstă de 33 de ani, fost soldat în armata canadiană, a luptat în Afganistan. După ce s-a întors acasă, în Canada, s-a ales cu un sindrom de stres post-traumatic, stare care l-a făcut să îşi ucidă toată familia – soţia sa, de 31 de ani, fiica sa de 10 ani şi mama lui, de 52 de ani. Apoi şi-a luat şi el zilele, scrie presa belgiană.

Anchetatorii au mai desoperit în locuinţa familiei două arme de foc. Necrpsia cadavrelor şi o anchetă asupra circumstanţelor tragediei vor putea determina cu precizie „circumstanţele care au generat această situaţie tragică”, au precizat surse apropiate anchetei.

Citeşte şi Drama unui fost campion: „Am încercat de mai multe ori să mă SINUCID. Stăteam pe întuneric cu cuţitul în mână”

Desmond ieşise din armată în 2015, după ce se îmbolnăvise de stres post-traumatic. A încercat în zadar să se vindece de tulburările mintale care îl copleşiseră, le-a povestit anchetatorilor o mătuşă a soldatului.

Guvenul canadian a înfiinţat în 2014 o bază de date pentru asigurarea sănătăţii mintale a personalului militar, iar Ministerul Apărării a fost interesat să „înţeleagă mai bine cadrul general al acestor tulburări de sănătate mintală în rândul soldaţilor”.