Strigăt de disperare. Cancerul i-a invadat tot corpul, dar el speră într-un miracol

Sorin are doar 34 de ani şi multă poftă de viaţă. Este căsătorit cu o fată frumoasă, îngerul lui păzitor din fiecare zi. I-a promis în ziua nunţii că o va face fericită toată viaţă, că vor avea o familie frumoasă cu mulţi copii şi multă dragoste. Însă, în urmă cu 2 ani viaţa i-a dat o lovitură mult prea grea: a fost diagnosticat cu cancer testicular. A suferit trei operaţii, 11 luni de chimioterapie, efecte adverse, greţuri şi momente când voia să renunţe la tot. În ciuda tratamentelor, boala a revenit, iar acum transplantul cu celule stem este singura lui speranţă pentru vindecare.

14 nov. 2012, 06:24
Strigăt de disperare. Cancerul i-a invadat tot corpul, dar el speră într-un miracol

Sorin şi Alexandra s-au cunoscut în urma cu opt ani, printr-o prietenă comună. Au ştiut din prima clipă că se potrivesc şi că sunt suflete pereche. Alexandra era studentă, era tânără şi visătoare. În ziua în care l-a întâlnit pe Sorin, viaţa ei a prins contur. S-a îndrăgostit într-o secundă. Au urmat 4 ani de poveste, frumoşi, plini de iubire, de bune şi de rele şi apoi o nuntă ca-n basme. Totul era conform planului. Nimic nu părea să le umbrească fericirea, până într-o zi.

În septembrie 2010, mai exact pe data de 10 septembrie a venit nenorocirea. Atunci Sorin a fost diagnosticat cu cancer testicular cu determinări secundare pulmonare, cerebrale şi hepatice.

„Sorin se simţea rău. Am mers la doctor care ne-a pus să facem markerii tumorali specifici bărbăteşti. Am descoperit din analiza markerilor, aveau valori foarte mari. Imediat mi-am dat seama că este vorba despre un cancer. Eu am luat rezultatul. Am plâns. Nu ştiam cum aveam să-i dau vestea. El bănuia…aştepta, avusese tot felul de vise ciudate înainte şi era ferm convins că are cancer. A fost o lovitură foarte grea. Din acel moment viaţa nu a mai fost aceeaşi”, povesteşte Alexandra, soţia lui Sorin.

A fost operat la Spitalul Fundeni din Capitală, iar în urma operaţiei, la efectuarea unui computer tomograf i se depistează determinări secundare pulmonare (metastază pulmonară). „Avea metastaze, plămâni erau practic împroşcaţi. A fost a doua veste grea pe care tot eu a trebuit să i-o dau. Medicii nu aveau cuvinte, erau speriaţi, previziunile sumbre şi mai ales erau frapaţi de faptul că este atât de tânăr”, îşi aminteşte Alexandra.

Doi ani de chin şi groază

De când au primit diagnosticul, s-au hotărât să lupte. Nu puteau accepta o soartă atât de crudă. Erau tineri, aveau un viitor înainte şi ştiau că împreună vor putea duce pe umeri crucea grea. Sorin a rezistat eroic celor 3 operaţii, operaţia de cancer testicular şi operaţiilor de metastază şi recidivă cerebrală, celor 11 luni de chimioterapie, efectelor adverse, greţurilor şi momentelor când a vrut să renunţe la tot.

Alexandra spune că Dumnezeu i-a întărit şi le-a dat putere. După ceva timp au stopat căutarile pe internet, au încetat să mai citească despre cazuri asemănătoare, despre şanse de supravieţuire, au încetat să se mai gândescă practic neîncetat la această boală nenorocită. Sorin a început să fie optimist, cu speranţă, cu certitudinea că fiecare organism este altfel, că există minuni, Dumnezeu, voinţă, credinţa că se va vindeca. Şi-a schimbat regimul alimentar, a renunţat la mâncarea procesată, merge la biserică, se roagă.

Sorin ştie că soţia luni este tristă, ştie că plânge tot timpul, fără că el să o vadă şi ar vrea să poată schimba asta. Este născut pe 1 iunie, aşa cum mulţi ştiţi, de Ziua Copilului. Nu ştie dacă va avea vreodată şansa să aibă un copil, dar ştie că îşi doreşte cu adevărat să se facă bine şi să devină părinte pentru un copil abandonat de familie.

O mână de ajutor pentru un suflet bun

După un şir lung de operaţii, şedinţe de chimioterapie şi tratamente chinuitoare, după ultimele analize făcute la începutul lunii august, rezultatul nu este unul fericit. În urma ultimului tratamentul s-a constatat metastaze hepatice, 6 noduli la ficat, leziunile pulmonare din plămânul drept cu dimensiunile de 13/11 cm, prezenţa a 7 noduli pulmonar stâng şi prezenţa unei adenomegalii în mediastin şi hilar drept.

Medicii care l-au tratat până acum, inclusiv cei din Austria şi Turcia, au dat un verdict comun: singura speranţă de vindecare pentru Sorin este transplantul de celule stem. Transplant care nu se poate efectua la noi în ţară.

Pentru această operaţie, care i-ar putea salva viaţa, Sorin are nevoie de circa 150.000 de euro, bani care nu includ costurile pentru chimioterapie şi alte analize necesare. Banii trebuie strânşi urgent, pentru că timpul este limitat!

Pentru cei care vor să îl ajute pe Sorin, există mai multe conturi deschise:

Capatina Alexandra Georgiana

LEI RO52INGB0000999900475760

EURO RO91INGB0000999902680353

SWIFT CODE: INGBROBU

ING BANK N.V AMSTERDAM

Sos. Kiseleff nr. 11-13, sector 1, Bucureşti