Strigăt de disperare şi luptă crâncenă cu o formă rară de epilepsie. Un copil are nevoie de ajutor

Părinţii unei fetiţe de patru ani din Timişoara trec prin momente dramatice. Copilul lor s-a născut cu o formă rară de epilepsie, iar boala a atins un nivel critic. Medicii au fost nevoiţi să îi provoace comă indusă ca să-i prelungească viaţa. Singura şansă de salvare a micuţei este o operaţie în străinătate, dar părinţii nu au bani pentru o astfel de intervenţie.

20 ian. 2013, 07:57
Strigăt de disperare şi luptă crâncenă cu o formă rară de epilepsie. Un copil are nevoie de ajutor

Starea fetiţei se agravează de la o zi la alta, iar singura soluţie este sa fie tratată la o clinică de specialitate în Austria sau Germania. „Am stat în spitale, i s-au făcut perfuzii şi pe data de 2 ianuarie a fost internată la terapie intensivă. Medicii au decis că trebuie indusă în comă”, a spus Claudiu Gujbă, tatăl fetiţei.

Costurile operaţiei sunt de cel puţin 100.000 de euro, iar părinţii micuţei nu au aceşti bani.

„Aşteptăm să o stabilizăm în ideea că se va încerca o intervenţie pe plan extern. Aşteptăm să vedem dacă o stabilizăm pentru un moment chiar şi scurt”, a spus mama copilei pentru România TV.

„Cert e că se cere o operaţie în străinătate. Noi nu dispunem de fondurile necesare. Nici măcar pentru transport nu ar fi. Dacă trebuie transportată cu avionul special, sub asistenţă medicală, costă destul de mult”, a mai declarat tatăl fetiţei.

Forma rară de epilepsie de care suferă fetiţa este o premieră pentru medicii spitalului de copii din Timişora.

„Cazul este de o extremă gravitate. Este un caz mai rar în care statusul convulsivant a persisat din mometul internării, din 2 ianuarie. Personal noi în spital nu ne-am mai confruntat cu astfel de cazuri, dar este un diagnostic cunoscut de medici neurologi şi neurochirurgi”, a declarat Mihai Gafencu, medic pediatru.

Cei care vor să ajute familia pot face donaţii în conturile deschide în lei şi în euro.

RO03BRDE360SV57251993600, în euro
RO12BRDE360SV57251813600, în lei