Strigătul disperat al unei tinere mame. Cere ajutor pentru a-și crește copiii. ”Sunt bucățică din mine. Cum să-i abandonez?”

O tânără de 24 de ani, din județul Botoșani, mama a doi copilași, are nevoie de ajutor pentru a își crește cei doi băieți. Tatăl copiilor i-a abandonat, iar acum femeia luptă să-i țină alături de ea. A găsit chirie la o familie din Podriga, dar cu greu se descurcă cu banii. Trăiesc din alocațiile copiilor de 1 an și 10 luni, respectiv 2 luni. Copiii fiind prea mici, femeia nu poate merge la muncă.

19 ian. 2023, 13:30
Strigătul disperat al unei tinere mame. Cere ajutor pentru a-și crește copiii. ”Sunt bucățică din mine. Cum să-i abandonez?”

O tânără de 24 de ani, din Botoșani, cere ajutor pentru a-și crește copilașii. Georgiana este mama a doi copii – Sebastian, de un an și zece luni, și Andrei, de doar două luni – și are o poveste de viață tristă. A ales să ceară ajutor pentru că nu vrea să-i abandoneze, așa cum a făcut tatăl lor.

Tânăra provine dintr-o familie din comuna Suharău. Viața grea alături de doi părinți alcoolici au determinat-o să plece de acasă atunci când l-a întâlnit pe iubitul său, un tânăr de 30 de ani. A crezut că și el își dorește o familie alături de ea și au făcut împreună doi copii. Doar că barbatul avea alte planuri care nu-i includea și pe ei.

”Eu am văzut că începuse să se schimbe. Poate și din cauza anturajului, voia să plece în străinătate, se comporta diferit. Apoi, când aveam patru luni de sarcină pur și simplu a dispărut și nu mai știu nimic de el. Nu a mai dat niciun semn, nu s-a mai interesat de copii, absolut nimic. Am încercat să dau de el, dar nu am reușit, iar într-un final am renunțat. Trebuie să am grijă de copii. Lui nu i-a păsat de ei, dar eu nu pot să-i abandonez. Sunt bucățică din mine. Cum să-i las?”, a mărturisit tânăra pentru botosaninews.ro.

O familie din Podriga, din comuna Drăgușeni, a luat-o în chirie. Primăria din localitate i-a oferit un ajutor pentru că băiatul cel mare are probleme cu inima și Georgiana îl duce frecvent la medic la Iași.

„De acum trebuie să mă duc din nou cu el la Iași, la control, să vadă dacă poate fi operat. El are probleme cu inima încă de la naștere, respiră greu, e greu…Mă mai ajută proprietarul unde stau cu chirie, cu familia lui. Îmi mai aduc mâncare câteodată, lemne, una dintre fetele lui îmi va boteza băiatul cel mic”, a mai povestit tânăra mămică.

Pentru tânăra mămică și copilașii ei orice ajutor este binevenit. Au nevoie de haine, alimente, pampersi.

Georgiana poartă mărimea M, iar copilașii au un an și zece luni, respectiv două luni. Tânăra poate fi contactată la nr. 0759341908.