Strigătul sfâșietor de durere al tatălui studentei răpite în Hamas: „Speram să nu fie adevărat, dar era fata mea. Mi-aș dori să o pot mângâia”

Un tată plânge în timp ce vorbește despre fiica lui, răpită de teroriștii Hamas. Familia nu știe dacă fata este încă vie și speră să o mai poată revedea. Între timp, sute de alte familii își plâng morții și răniții în urma atacului sângeros al grupării paramilitare.

09 oct. 2023, 23:31
Strigătul sfâșietor de durere al tatălui studentei răpite în Hamas: „Speram să nu fie adevărat, dar era fata mea. Mi-aș dori să o pot mângâia”
Strigătul sfâșietor de durere al tatălui studentei răpite în Hamas: „Speram să nu fie adevărat, dar era fata mea. Mi-aș dori să o pot mângâia”

Strigătul de disperare al unui tată a cărui fiică a fost răpită de Hamas face înconjurul lumii. Atacul-surpriză cu rachete al Hamas asupra Israelului a distrus mii de vieţi. Gruparea teroristă a vizat inclusiv un festival de muzică care avea loc în apropierea graniţei cu Fâşia Gaza, unde a ucis peste 260 de tineri și a răpit alte câteva zeci.

Citește și: Un român a murit în atacurile din Israel. Peste 800 de conaționali au fost repatriați. Reacţia premierului Ciolacu

Tatăl unei studente răpite de Hamas își strigă disperarea

Imagini îngrozitoare ale atacului au apărut în mediul online, în care militanţii Hamas sunt surprinși măcelărind civili după ce au deschis focul asupra tinerilor care veniseră să celebreze pacea la un festival evreiesc. Alţi aproximativ 100 de oameni au fost luaţi ostatici, neştiindu-se nimic despre stare alor până la această oră.

Printre tinerii luaţi ostatici de gruparea Hamas este şi Noa Argamani, care se afla la festival împreună cu iubitul ei, înainte de atac. Unul dintre numeroasele videoclipuri care au apărut cu atacul o arată pe Noa capturată de grupul terorist și forțată să urce pe o motocicletă înainte de a fi dusă spre Gaza. În filmare, ea poate fi văzută implorându-i pe bărbați să o lase în pace și să-i cruţe viața în timp ce prietenul ei o priveşte neputincios.

„Nu mă omorî, nu, nu, nu, te rog”, imploră tânăra în vârstă de 25 de ani, în timp ce iubitul ei, Avi Nathan, este tras deoparte de teroriști, fiind rănit. Tatăl îndurerat al tinerei a acordat un interviu televiziunii israeliene, în timp ce plângea și suspină vorbind despre fiica sa, potrivit observatornews.ro.

„Toată viața, de când s-a născut, am încercat să o protejez și să o îmbrățișez, să o susțin și să o iubesc. Mi-aș dori măcar să o pot mângâia sau să-i spun ceva în acest moment dificil. Speram că e o greşeală. Speram că nu e adevărat. Şi apoi, în spital, un tip m-a întrebat dacă vreau să văd un videoclip. Am spus da şi apoi am realizat că e fata mea. Noa. Era atât de îngrozită, atât de speriată”, a spus el.

Distribuită pe scară largă pe rețelele de socializare, imaginile cu răpirea Noei sunt incredibil de greu de privit. „Imaginați-vă cum este pentru familia ei”, a spus colega ei de cameră de la universitate, Amir Moadi. Ei au aflat că a fost răpită doar când au dat întâmplător de filmare.

Într-un alt videoclip, Noa apare stând pe o canapea, într-un apartament situat în Fâșia Gaza. Imaginile par să confirme faptul că tânăra se află încă în viaţă, dar videoclipul nu consolează foarte mult familia tinerei studente.

Este realitatea îngrozitoare cu care zeci de alte familii se confruntă și nu au habar dacă cei dragi sunt în viață și dacă sunt în siguranță după ce au fost luați ostatici de teroriști. Între timp, Forțele de Apărare Israeliene spun că se duc lupte grele în unele orașe din sudul țării, încercând să forțeze Hamas-ul să dea înapoi. Cu toate acestea, eforturile le sunt îngreunate de faptul că Hamas are foarte mulți ostatici și există temeri privind siguranța acestora.

Printre aceștia se numără și familia lui Asher, care a descoperit că soția, cele două fiice, în vârstă de cinci și trei ani, și soacra i-au fost răpite de Hamas. El a dezvăluit că ultima sa conversație telefonică cu soţia lui a avut loc sâmbătă dimineață, când ea spunea că teroriștii se află în zona în care locuieşte mama sa. Bărbatul a povestit că a sunat-o și ea a spus că sunt „teroriști în casă”, adăugând că apelul a fost deconectat ulterior.

Bărbatul a împietrit de groază când a văzut apoi un videoclip cu familia sa pe rețelele de socializare în care apare soția sa, cei doi copii și soacra într-un „fel de căruță și teroriștii Hamas în jurul lor”. El a implorat, printr-un videoclip postat online, grupul Hamas să-i elibereze familia, strigând: „Vreau să le cer celor din Hamas: Nu-i răniţi. Nu răniţi copiii mici, nu răniţi femeile. Dacă mă vreţi pe mine în schimb, sunt dispus să vin”.

Alte imagini cutremurătoare o arată pe artista tatuatoare de origine germană Shani Louk, în vârstă de 30 de ani. Trupul ei neînsufleţit este înconjurat de palestinieni, într-o camionetă, semidezbrăcat, în timp ce militanţii o batjocoreau, o scuipau şi aplaudau capturarea şi uciderea ei. Mama tinerei a postat un mesaj pe reţelele de socializare implorând ajutor pentru găsirea şi aducerea trupului neînsufleţit acasă.

În corturi, cadavrele celor asasinaţi de Hamas se adună. Sute de familii merg să dea mostre ADN pentru identificarea celor dispăruţi. Hamas a fost desemnată ca organizație teroristă de mai multe națiuni, inclusiv Statele Unite. Bilanţul a depăşit deja 1.200 de morţi, 700 doar din Israel.

Citește și: CTP, declarații îngrijorătoare despre coflictul din Israel: „O adunătură de Ferentari și Rahove în deșert. Un alt focar de conflict sângeros. Este un act masiv de terorism ucigaș și sinucigaș”