Stroe le-a dat liber poliţiştilor penali la funcţii de conducere

Undă verde la funcţii de conducere pentru poliţiştii penali. Ministrul Afacerilor Interne Radu Stroe a abrogat condiţia prin care NU pot fi şefi în MAI cei care sunt urmăriţi penal. La scurt timp de la acest ordin, un post de conducere din cadrul Ministerului a şi fost ocupat de un poliţist cu "probleme penale", potrivit România TV.

14 mart. 2013, 14:08
Stroe le-a dat liber poliţiştilor penali la funcţii de conducere

Ministrul de Interne a ridicat restricţia ca poliţiştii urmăriţi penal să ocupe funcţii de conducere. Ministrul a modificat ghidul poliţiştilor pe 4 februrarie.

Acesta a abrogat articolele 20, 21, 22, 23 din Ghidul carierei poliţistului şi cadrelor militare şi a anulat condiţia pentru ocuparea unei funcţii de conducere pentru cadrele aflate în urmărire penală.

Constantin Manoloiu a fost numit director general al Corpului de Control al MAI, la scurt timp după ordinul ministrului. Manoloiu este fost şef al Serviciului Evidenţa Populaţiei şi este urmărit penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fiind implicat în dosarul Referendumului.

Nicolae Cabulea, urmărit penal şi el în dosarul Referendumului, a fost numit şef al IPJ Alba-Iulia. Nicolae Cabulea a fost secretar de stat şi fost şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică şi este urmărit penal pentru abuz în formă continuată.