Ionuţ Stroe, atac la Victor Ponta: Nu cu mesaje emfatice şi lipsite de simţul realităţii ajutăm Republica Moldova

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, îi transmite fostului premier Victor Ponta că nu prin mesaje emfatice și lipsite de simțul realității ajută Republica Moldova, punctând că, în această perioadă tulbure pentru această țară, politicienii de la București ar trebui să dea dovadă de tact și înțelepciune.

15 ian. 2016, 14:46
Ionuţ Stroe, atac la Victor Ponta: Nu cu mesaje emfatice şi lipsite de simţul realităţii ajutăm Republica Moldova

„Nu cu mesaje emfatice și lipsite de simțul realității ajutăm Republica Moldova! Noi considerăm că în această perioadă tulbure pe care o traversează Moldova politicienii de la București ar trebui să dovedească tact și înțelepciune, nu să lanseze mesaje iresponsabile, mai ales venite din partea unora care au deținut funcții de rang înalt în stat”, a scris vineri Stroe pe Facebook.

Citeşte şi: Klaus Iohannis îi răspunde lui Ponta în problema crizei din Moldova: „Nu mă preocupă scrierile acestui domn”

El susține că este momentul ca unii politicieni români să lase la o parte ”bufoneria politică” și să păstreze linia europeană a discursurilor.

„Un fost premier nu are voie să uite că funcția pe care a deținut-o îl obligă măcar la decență dacă nu la înțelepciune în mesajele pe care le transmite, mai ales pentru că a cunoscut în detaliu situația Moldovei”, a arătat liberalul.

Fostul premier Victor Ponta a susținut vineri că în ultimele două luni autoritățile de la București au reușit să exporte peste Prut „prostia, miopia și dezinteresul caracteristic”, iar, când cei de la Chișinău aveau cea mai mare nevoie de sprijin, liderii politici au plecat în vacanță.

„Timp de mai mulți ani, România a investit enorm în Moldova și bine a făcut — sentimente, bani, proiecte, capital internațional și încredere. Așa s-a ajuns ca premierul Iurie Leancă să semneze Acordul de Asociere la UE și România să fie principalul partener comercial și politic al Moldovei. Gazoduct, grădinițe, SMURD, proiecte culturale, ajutor financiar și instituțional, zeci de milioane de euro din banii noștri. Și direcția era corectă și plină de rezultate palpabile! În ultimele două luni am reușit însă să exportăm peste Prut prostia, miopia și dezinteresul caracteristic de la București! Trădarea Bucureștiului este cu atât mai condamnabilă cu cât nu ne mai aflăm în 1940, singuri împotriva unei URSS formidabil de puternică. Deci azi e pură lașitate și prostie! Când cei de la Chișinău aveau cea mai mare nevoie de sprijinul nostru, liderii noștri politici au plecat în vacanță”, a scris Ponta pe Facebook.

O nouă majoritate parlamentară formată de 55 de deputaţi şi-a înregistrat declaraţia la Preşedinţia Republicii Moldova pentru susţinerea candidatului propus de Partidul Democrat (PDM) Pavel Filip, pentru funcţia de premier.

Citeşte şi Republica Moldova: Ion Păduraru, desemnat pentru funcţia de premier: Sunt ONORAT. Începem discuţiile cu partidele

Termenul pentru înaintarea unui alt candidat la funcţia de prim-ministru, dat de şeful statului majoritaţii, a expirat joi, la ora 21.00.