Krzysztof Radzikowski, câştigătorul Strongman Champions League la Sibiu FOTO

Krzysztof Radzikowski a fost desemnat castigatorul celei de-a 12-a etape a “Strongman Champions League”, competitie sportiva desfasurata in acest weekend in centrul Sibiului.

22 sept. 2014, 16:12

 La finalul celor sase probe de concurs, polonezul a inregistrat cele mai multe puncte adjudecandu-si titlul de cel mai puternic om al etapei din Romania. Locul doi a fost ocupat de sarbul Erwin Katona iar pe locul trei s-a clasat austriacul Martin Wildauer.

In urma rezultatelor inregistrate la Sibiu s-a produs si o schimbare in clasamentul mondial, Erwin Katona devenind noul lider al „Strongman Champions League”. Cu doar patru etape inainte de finalul campionatului, Erwin acumuleaza 162 de puncte si il devanseaza cu doar doua puncte pe austriacul Martin Wildauer, lider SCL pana la finalul acestei etape. 

 Krzysztof Radzikowski a fost desemnat câștigătorul celei de-a 12-a etape a “Strongman Champions League”, competiție sportivă desfășurată în acest weekend în centrul Sibiului. La finalul celor șase probe de concurs, polonezul a înregistrat cele mai multe puncte adjudecându-și titlul de cel mai puternic om al etapei din România. Locul doi a fost ocupat de sârbul Erwin Katona iar pe locul trei s-a clasat austriacul Martin Wildauer.

În urma rezultatelor înregistrate la Sibiu s-a produs și o schimbare în clasamentul mondial, Erwin Katona devenind noul lider al „Strongman Champions League”. Cu doar patru etape înainte de finalul campionatului, Erwin acumulează 162 de puncte și îl devanseaza cu doar două puncte pe austriacul Martin Wildauer, lider SCL până la finalul acestei etape.

Ziua 1

Prima zi a competiției s-a desfășurat pe o ploaie torențială, fapt ce a făcut ca prima probă, “Atlassib Bus Pull”, cea în care concurenții trebuiau să tragă un autobuz cu o greutate de 12 tone pe o distanță de 30 m să fie mai grea decât se așteptau majoritarea cei 11 concurenți care au luat startul în competiție. Cu toate acestea, unii dintre ei, au facut ca proba să pară floare la ureche, Erwin Katona finalizând traseul în 19,72 secunde.

A fost prima demonstrație de forță a serii care i-a făcut pe cei din public să rămâna muți de uimire și să-i încurajeze în continuare pe sportivi, în ciuda vremii nefavorabile. A urmat apoi o probă în care concurenții trebuiau să țină greutăți de 30 de kg cu mâinile ridicate deasupra nivelului umerilor și apoi proba în care au făcut repetări cu o greutate de 150 de kg. Ultima proba a serii „Wheel flip”, în care ar fi trebuit rostogolit un cauciuc cu o greutate de 410 kg pe o distanță de 20 m, a fost anulată întrucât condițiile de afară nu ar fi permis ca proba să se desfășurare în condiții de siguranță pentru sportivi.

A doua zi a competitiei a inceput cu cea mai grea proba din intreg circuitul SCL: „Iveco Deadlift with a car”, proba in care concurentii trebuiau sa ridice, stand in picioare, o masina care cantarea 2,2 tone. A fost cea mai grea masina ridicata in cadrul vreunei etape a „Strongman Champions League”. Daca unii nu au reuist sa ridice masina nici macar o data, castigatorul probei, austriactul Martin Wildauer a uimit publicul cu zece ridicari consecutive, in minutul pe care l-a avut la dispozitie.

Ziua 2

A urmat apoi „Frame walk”, proba desfasurata in paralel in care concurentii au transportat un cadru metalic cu o greutate de 320 de kg, in cel mai scurt timp posibil, pe o distanta de 50 de m. Seara s-a incheiat cu cea mai cunoscuta si mai antrenanta proba, „Atlas Stones”, proba in care concurentii trebuiau sa ridice, in cel mai scurt timp posibil, patru pietre cu greutate variabila, intre 135 si 190 de kg.

Anul acesta, la Sibiu, s-au întrecut 8 sportivi internaționali, cu toții clasați în Top 20 al SCL:  Martin Wildauer – Austria (locul 1 mondial înainte de etapa de la Sibiu), Ervin Katona – Serbia (locul 2), Krzysztof Radzikowski – Poland (locul 3), Dainis Zageris – Latvia (locul 4), Lauri Nami – Estonia (locul 5), Alex Moonen – Holland (locul 7), Matjaz Belsak – Slovenia (locul 8), Marius Lalas – Lithuania (locul 11).

 Alături de ei au participat și trei sportivi români: Alexandru Arginteanu, Vladimir Comoroski și Moutasem Srieh. Așa cum era de așteptat, cei trei au primit cele mai multe aplauze și încurajări din partea spectatorilor, mai ales pentru curajul și determinarea de a concura cu cei mai puternici oameni din lume, sportivi profesionisti care participă frecvent la acest gen de competiții.