Structura de rezistenţă a podului feroviar de la Bobolia, din judeţul Prahova, grav afectată de viituri

Publicat: Marţi, 31 Iulie 2018 18:38 // Actualizat: Marţi, 31 Iulie 2018 18:38 // Sursa: romaniatv.net

Structura de rezistenţă a podului feroviar de la Bobolia, din judeţul Prahova, a fost grav afectată în ultimele zile de viiturile venite pe râul Prahova, ale cărui cote au crescut considerabil în urma ploilor abundente.

CFR anunţă că se fac intervenţii pentru protejarea pilelor afectate de viituri, urmând ca „în perioada următoare" să se pună în siguranţă obiectivul, cu fonduri de la bugetul de stat, în baza unei expertize tehnice realizate la începutul acestui an.

Pragul de fund al podului feroviar de la Bobolia, din judeţul Prahova, care este parte a rutei feroviare Bucureşti – Ploieşti - Braşov, a fost afectat de viiturile venite pe râul Prahova la kilometrul 89+140.

Potrivit datelor furnizate de CFR la solicitarea News.ro, starea tehnică a podului feroviar "este verificată periodic de către reprezentanţii Sucursalei Regionale CF Bucureşti, în conformitate cu prevederile instrucţionale de efectuare a reviziei infrastructurii feroviare, primele măsuri împotriva afuierii fiind luate în cursul săptămânii 23-27.07.2018, prin protejarea pilelor, afectate de viiturile puternice, cu traverse din beton, măsuri care continuă şi în prezent".

Conform sursei citate, Sucursala Regională CF Bucureşti va executa "în perioada următoare, după emiterea avizelor şi autorizaţiilor de către autorităţile locale".

În prima etapă se vor face lucrări de intervenţie în regim de urgenţă, cu surse proprii, pentru punerea în siguranţă a pragului de fund, în vederea stopării fenomenului de degradare a infrastructurii podului.

În etapa a doua, în baza unei expertize tehnice elaborată în ianuarie 2018 vir fi efectuate şi lucrările definitive de punere în siguranţă a podului, cu fonduri de la bugetul de stat, a precizat CFR.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
pod feroviar rezistenta pod feroviar afectata viituri
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H