STS a distribuit tabletele. Oamenii vor fi verificați dacă sunt vaccinați, după CNP

STS a distribuit tabletele, iar cei care vor să participe la evenimentele-pilot organizate în interior, vineri şi sâmbătă, de instituţiile din subordinea Ministerul Culturii, vor fi verificaţi dacă sunt vaccinaţi.

14 mai 2021, 11:26
STS a distribuit tabletele. Oamenii vor fi verificați dacă sunt vaccinați, după CNP
Oamenii vor fi verificați dacă sunt vaccinați, după CNP

STS a distribuit tabletele. Accesul la evenimentele-pilot organizate în interior, vineri şi sâmbătă, de instituţiile din subordinea Ministerul Culturii va fi asigurat doar persoanelor vaccinate, cu un grad de ocupare a sălii de 75% şi cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie.

Citeşte şi: Raport național: Câte persoane s-au infectat după rapel. Peste 90% au fost vaccinate cu acest ser

STS a distribuit tabletele

Condiţiile de participare a publicului la evenimentele derulate în interior ce vor avea loc la Opera Naţională Bucureşti (vineri, 14 mai), la Teatrul Naţional Bucureşti (15 mai) şi Opera Naţională Română Cluj-Napoca (15 mai) au fost aprobate cu anumite amendamente de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, accesul va fi asigurat doar persoanelor vaccinate, cu un grad de ocupare a sălii de 75% şi cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie„, precizează Ministerul Culturii.

Spre exemplu, directorul Operei Naționale din București, Daniel Jinga, a explicat că le-au fost aduse tablete de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, iar angajații au fost învățați cum să utilizeze aplicația de verificare a celor care s-au vaccinat, a precizat acesta la Radio România Actualități.

Practic, la intrarea în clădire se solicită CNP-ul sau se scanează cartea de identitate, iar aplicația îi identifică pe cei care s-au vaccinat.

Florin Cîţu îi avertizează pe români în legătură cu relaxarea de la 1 iunie

Premierul Florin Cîțu a explicat că în cursul acestei zile va avea loc o ședință de Guvern prin care se va modifica hotărârea care reglementează starea de alertă și vor fi adoptate măsurile de relaxare deja anunțate.

Ma bucur ca s-a accelerat campania de vaccinare si aici, la Suceava. Este important sa avem aceste centre drive-through, pentru ca este foarte usor sa te vaccinezi. Inteleg ca va incepe azi si un maraton al vaccinarii, la fel cum vor fi toata vara in toate resedintele de judet.

Este foarte important sa trecem de pandemie si sa incepem sa ne concentram pe economie. Avem masurile economice pregatite, lucrurile arata foarte bine in economie. Veniturile cresc, puterea de cumparare crestere, avem 29 de miliarde de luat din PNRR, deci vom avea o explozie a economiei. Mai ramane doar sa ne vaccinam, pentru a putea reveni la viata dinainte de pandemie.

O sa merg la mare, dar nu in weekendul acesta, o sa vedeti cand. Astazi, dupa ce ma intorc de la Suceava, voi avea o sedinta de guvern pentru a aproba masurile pentru relaxarea de maine (15 iunie), apoi trebuie sa pregatim urmatoarea etapa, de pe 1 iunie. Asta daca rata de vaccinare se va pastra, pentru ca noi am decis acum sa relaxam unele masuri pentru ca rata de vaccinare dar si cea de pozitivare au mers mai bine decat ne asteptam, deci am decis sa aratam romanilor ca merita sa sa se vaccineze.

O să luăm o decizie în privința persoanelor vaccinate participante la evenimente, dar dacă organizatorii își asumă că o să fie doar persoane vaccinate o să fie fără restricții. E decizia organizatorului dacă vrea să aibă mai multe persoane la eveniment (n.r. nunti, botezuri)„, a spus premierul României.