STS: Informaţia că o înregistrare la 112 în cazul Colectiv ar fi fost obţinută de un ONG de la STS – neadevărată

Serviciul de Telecomunicații Speciale a precizat vineri că este "neadevărată" informația potrivit căreia înregistrarea unui apel la numărul unic de urgență 112 în cazul incendiului din clubul Colectiv ar fi fost obținută, de la STS, de organizația nonguvernamentală "Colectiv pentru viitor".

19 feb. 2016, 14:05
STS: Informaţia că o înregistrare la 112 în cazul Colectiv ar fi fost obţinută de un ONG de la STS – neadevărată

Într-un comunicat de presă, STS a subliniat că, potrivit legii, toate înregistrările convorbirilor prin 112 în cazul incendiului din clubul Colectiv au fost puse la dispoziția Parchetului.

„Două persoane fizice au solicitat și au primit, conform prevederilor legale, înregistrările convorbirilor prin numărul unic de urgență făcute separat, în nume personal. Aceste persoane au apelat sistemul 112 pentru anunțarea incendiului”, a indicat sursa citată.

PRIMUL APEL la 112, dat în noaptea în care a izbucnit incendiul din clubul Colectiv VIDEO

Potrivit comunicatului, operatoarele Serviciului de Telecomunicații Speciale au acționat conform procedurilor (publicate și pe website-ul oficial www.112.ro) și au transferat apelul imediat, simultan, către toate agențiile de urgență competente în soluționarea cazului.