Studenta criminală de la Medicină, eliberată condiționat! Carmen Şatran, la un pas de libertate

Studenta de la Medicină din Timișoara, acuzată de crima oribilă în care un bărbat de 65 de ani a fost tranșat și ascuns în portbagajul unei mașini, ar putea fi eliberată condiționat.

14 mart. 2022, 21:24
Studenta criminală de la Medicină, eliberată condiționat! Carmen Şatran, la un pas de libertate

Carmen Şatran (fostă Bejan), tânăra condamnată pentru crima de la Medicină din Timişoara, este tot mai aproape de eliberarea condiţionată. Judecătoria Gherla a decis eliberarea condiţionată a condamnatei, dar sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile.

Carmen Şatran, la un pas de libertate

CITEȘTE ȘI: Mesajul lui Nicolae Ciucă de Ziua deţinuţilor politici anticomunişti. „Modelele de rezistenţă democratică din perioada comunistă trebuie să ne inspire acţiunile”

Prima cerere de eliberare condiţionată a lui Carmen Şatran a fost discutată în toamna anului 2021.  Judecătoria Gherla i-a respins atunci cererea de eliberare condiţionată şi rediscutarea solicitării în septembrie 2022. Sentinţa a fost atacată cu apel, iar Tribunalul Cluj a decis menţinerea condamnatei în închisoare. Totuşi, Tribunalul Cluj a redus termenul de rejudecare a cererii pentru martie 2022. În urma rejudecării cererii de eliberare condiţionată, Judecătoria Gherla a decis în 14 martie 2022 eliberarea condiţionată a lui Carmen Şatran.

„Dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate SATRAN CARMEN condamnată la pedeapsa de 19 ani şi 8 luni închisoare”, se arată în decizia magistraților.

O condamnată-model

CITEȘTE ȘI: Zelenski eliberează deţinuţii cu experienţă militară pentru a lupta împotriva ruşilor

Carmen Șatran (fostă Bejan) a fost condamnata pentru o crimă odioasă în 2009, în care un bărbat de 65 de ani, de etnie roma, din Timisoara, pe nume Trifu Schrott, a fost ucis cu 50 de lovituri de cuțit, iar cadavrul lui a fost apoi tranșat. Crima a fost săvârșită împreună cu iubitul ei, Raul Sergiu Florea, iar conflictul ar fi pornit de la bani, după ce tânără a oferit servicii sexuale victimei, iar bărbatul a refuzat să plătească.

Victima făcea parte din comitetul romilor care se ocupa de judecata țigănească. Inițial, Carmen Șatran trebuia să execute 5.387 de zile de închisoare pentru a fi pusă în discuție solicitarea de eliberare condiționată.

Potrivit raportului Comisiei de la Penitenciarul Gherla, propunerea de eliberare condiționată a fost luată în considerare Carmen Șatran ar fi fost o condamnată-model.

„Deţinuta nu a fost sancţionată disciplinar şi a înregistrat mai multe recompense. A muncit în timpul detenţiei (428 zile). A fost receptivă la unele activităţi cultural-educative. Persoana privată de libertate nu are antecedente penale şi este la prima analiză”, se arată în raport deținutei.