Studenţii acuzaţi de dare de mită de la Universitatea Maritimă au fost exmatriculaţi

Un număr de 12 studenţi de la Universitatea Maritimă Constanţa cercetaţi pentru dare de mită au fost exmatriculaţi, în timp ce lectorul Emilian Anatoli Costache, arestat pentru luare de mită, a fost suspendat din funcţie.

24 sept. 2013, 09:38
Studenţii acuzaţi de dare de mită de la Universitatea Maritimă au fost exmatriculaţi

Senatul Universităţii Maritime din Constanţa a hotărât, în unanimitate de voturi, exmatricularea a 12 studenţi care au adus grave prejudicii de imagine acestei instituţii. Este vorba despre zece studenţi din anul I, specializarea Electrotehnică, cu frecvenţă, un student din anul I, specializarea Tehnologii şi Sisteme de Telecomunicaţii, cu frecvenţă, şi un student din anul I de la Electromecanică Navală – frecvenţă redusă.

De asemenea, Senatul Universităţii Maritime a decis suspendarea contractului de muncă al lectorului Emilian-Anatoli Costache.

Lectorul Emilian-Anatoli Costache de la Universitatea Maritimă Constanţa şi Dumitru-Florin Merăuţă, absolvent al instituţiei, au fost arestaţi preventiv, la sfârşitul săptămânii trecute, iar alte 11 persoane reţinute în acest dosar, toţi studenţi ai universităţii, sunt cercetaţi în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Potrivit rechizitoriului întocmit în acest caz de procurorii Parchetului Curţii de Apel Constanţa, în perioada februarie – septembrie, Merăuţă a primit sume cuprinse între 100 şi 150 de euro de la 17 studenţi ai Universităţii Maritime Constanţa pentru a-şi folosi influenţa asupra cadrelor didactice din cadrul universităţii, astfel încât aceştia să promoveze examenele restante. De asemenea, Dumitru-Florin Merăuţă pretindea pentru sine de la studenţi sume cuprinse între 100 şi 150 de lei.