Senat: STUDENŢII vor beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor studii NEAUTORIZATE

Ordonanţa Guvernului privind drepturile absolvenţilor de a beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor studii neautorizate şi sancţionarea instituţiilor de învăţământ care şcolarizează fără autorizaţie a fost adoptată, joi, de senatori cu 87 de voturi "pentru" şi şapte abţineri. Senatul este prima Cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.

18 nov. 2015, 11:20
Senat: STUDENŢII vor beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor studii NEAUTORIZATE

Ordonanţa privind privind drepturile absolvenţilor de a beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor studii neautorizate a intrat în dezbaterea plenului Senatului cu raport de admitere, cu amendamente admise.

Potrivit proiectului de lege adoptat, miercuri, de Senat, au dreptul de a beneficia de acte de studii prin care se atestă finalizarea studiilor, absolvenţii care au fost înmatriculaţi anterior aplicării Legii Educaţiei nr 1/2011 şi care au absolvit:

  • programe de studii autorizate sau acreditate;
  • programe de studii organizate într-o limbă de predare de circulaţie internaţională, care au pentru limba română autorizare/acreditare.

De asemenea, au dreptul de a beneficia de acte de studii prin care se atestă finalizarea studiilor, absolvenţii care au fost înmatriculaţi la programe de studii autorizate sau acreditate, organizate de universităţi acreditate care au depăşit cifra de şcolarizare prevăzută anual prin Hotărâre de Guvern şi fac dovada că au raportul studenţi/cadre didactice titulare egal sau mai mic de 40.

CITEŞTE AICI EXPUNEREA DE MOTIVE

Comisia de muncă a Senatului a avizat favorabil proiectul de lege. Membrii Comisiei pentru învăţământ au analizat proiectul de lege şi au decis, cu majoritate de voturi, să adopte raport de admitere, cu amendamente.

Ordonanța privind majorarea salariilor demnitarilor a fost înregistrată la Senat, pentru dezbatere, la data de 31 august 2015. Termenul de adoptare tacită este de 45 de zile şi se împlinește, joi, 19 noiembrie 2015.

Senatul este prima camera sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.