Studenţii de la Medicină cu burse de studiu ar putea fi obligaţi să muncească în România

Studenţii de la Medicină care au burse de studiu ar putea fi obligaţi să semneze un contract prin care se menţionează că nu pleacă în străinătate pe perioada studiilor de licenţă şi de rezidenţiat. Această măsură are în vedere oprirea exodului medicilor.

01 oct. 2015, 11:07
Studenţii de la Medicină cu burse de studiu ar putea fi obligaţi să muncească în România

La deschiderea anului universitar de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucureşti, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că deja există discuţii cu UMF, dar şi cu Ministerul Educaţiei pentru a vedea dacă există posibilitatea opririi exodului personalului medical prin interzicerea plecării în străinătate pentru studenţii care beneficiază de burse de studiu din partea Guvernului.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii vrea CARDURI DE SĂNĂTATE şi pentru COPII

Lucrăm cu UMF la un astfel de plan, dar nu este vorba despre cei cu burse de merit, ci doar despre studenţii care primesc burse de studiu. Trebuie să vedem în ce măsură este posibil pentru că dorinţele sunt unele, posibilităţile sunt altele„, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Ministrul a menţionat că acest lucru ar putea fi introdus prin modificarea unor acte normative deja existente.

La rândul său, Ionel Sinescu, lectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, a spus că susţine un astfel de demers. Acesta a declarat că exodul studenţilor de la Medicină nu este benefic nici pentru statul român şi nici pentru societate.

El este de părere că tinerii vor fi mai interesaţi să rămână şi să lucreze în ţară, dacă vor munci în România în timpul studiilor de licenţă, dar şi în timpul rezidenţiatului.

Citeşte şi Bănicioiu: Statutul personalului medical ar putea intra în vigoare spre sfârşitul anului