Studenţii primesc BANI, indiferent de facultate! Care este singura condiţie. Legea se aplică din 18 august

Publicat: Marţi, 07 August 2018 08:11 // Actualizat: Marţi, 07 August 2018 08:11 // Sursa: romaniatv.net

Schimbare uriașă pentru toți studenții din România, indiferent de facultatea pe care o urmează! Noua lege intră în vigoare începând cu data de 18 august și prevede o schimbare de zile mari.

Legea va intra în vigoare de pe 18 august. Până atunci, autorităţile trebuie să adopte modelul de contract de internship şi modelul de certificat ce va fi dat internului la finalul stagiului.

Până acum, tinerii care făceau internship pe perioada facultăţii se alegeau doar cu experienţă! În curând, tinerii vor obţine nu doar cunoştinţe suplimentare în domeniul în care vor să lucreze, dar şi bani. Potrivit legii, multinaţionalele şi instituţiile unde tinerii sunt interni trebuie să le ofere minimum jumătate din salariu mediu brut pe economie. În plus, patronii vor fi obligaţi să le facă un program special.

În curând, toţi patronii care organizează internshipuri pentru tineri cu vârstă de peste 16 ani, vor fi obligaţi să îi şi plătească: cu minimum 720 de lei brut. Pot lucra maximum 6 ore pe zi, timp de 6 luni pe an.

De altfel, companiile mari şi multinaţionalele deja desfăşoară de ani buni programe de traineeship şi internship, în urma cărora sute de studenţi s-au angajat în domeniile în care au făcut practică.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bani studenti facultate studenţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8068
RON
28 Feb
noapte 1 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H