Studenţii străini vor putea rămâne timp de doi ani în Marea Britanie, după finalizarea studiilor, pentru a-şi căuta un loc de muncă

Publicat: Miercuri, 11 Septembrie 2019 14:40 // Actualizat: Miercuri, 11 Septembrie 2019 14:40 // Sursa: romaniatv.net

Studenţii străini vor putea rămâne doi ani în Marea Britanie după ce obţin diploma, pentru a-şi căuta un loc de muncă, a anunţat miercuri Guvernul, relatează Reuters.

Reglementările în vigoare în prezent - introduse de către Theresa May pe când era ministru de Interne - îi autorizează pe studenţi să rămână doar patru luni în regat după finalizarea studiilor.

"Importanta contribuţie pe care studenţii internaţionali o aduc ţării şi universităţilor noastre este atât culturală, cât şi economică. Prezenţa lor este în beneficiul Marii Britanii (...). Universităţile noastre prosperă pentru că ele sunt instituţii mondiale deschise", subliniază într-un comunicat ministrul britanic al Educaţiei Gavin Williamson.

Această măsură, continuă el, "va permite prestigiosului nostru sector al învăţământului superior să continue să-i atragă pe cei mai talentaţi în Marea Britanie.

Numărul studenţilor susceptibili să beneficieze nu este limitat.

Măsura urmează să se aplice începând de anul viitor celor care încep un prim ciclu sau un ciclu superior într-o "universitate britanică sau o instituţie de învăţământ superior de încredere, care a trecut proba în domeniul gestionării controlului imigraţiei".

În Marea Britanie se află aproximativ 450.000 de studenţi străini.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Brexit locuri de munca marea britanie Marea Britanie studenţi străini
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H