Studenții voluntari sar în ajutorul medicilor. 720 au fost repartizați la spitalele suport COVID din țară

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat faptul că 720 de studenți la medicină, care s-au oferit ca voluntari, au fost repartizați în spitalele suport COVID din țară. Alți 1.300 urmează să li se alăture în perioada următoare.

24 nov. 2020, 22:34
Studenții voluntari sar în ajutorul medicilor. 720 au fost repartizați la spitalele suport COVID din țară

Studenții voluntari sar în ajutorul medicilor. Aceștia vor ajuta cadrele medicale implicate în lupta împotriva coronavirusului să salveze viața pacienților infectați. Alți 1.300 de studenți voluntari urmează să li se alăture în perioada următoare.

Citește și: Medicul Vasile Astărăstoae are reticenţe privind vaccinul anti-COVID. „A fost făcut printr-o inginerie genetică. Aceste firme nu au niciun fel de experienţă în ceea ce priveşte vaccinurile”

„Departamentul pentru Situații de Urgență a repartizat primul lot de voluntari în spitale din 25 de județe. În perioada următoare vor fi semnate alte ordine de repartizare a studenților voluntari în mai multe unități sanitare din țară.”, arată comunicatul publicat de DSU.

Aproximativ 2.000 de studenți vor fi repartizați în spitalele suport Covid prin decizia Departamentului pentru Situații de Urgență. Până în acest moment s-au înscris 1.992 de studenți la medicină, în cadrul programului de voluntariat.

„Ca urmare a intrării în vigoare a OUG 197/18.11.2020 privind unele măsuri în domeniul asistenței medicale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, astăzi, 24 noiembrie 2020, au fost semnate primele ordine de repartizare a studenților voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie responsabile în continuarea îngrijirilor medicale  care se impun pacienților infectați cu noul Coronavirus.”, se arată în informarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Studenții voluntari sar în ajutorul medicilor. Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Consiliului Național al Rectorilor și al conducerii Universităților și Facultăților de Medicină.

O nouă ordonanţă de urgenţă a fost adoptată de Guvern prin care studenţii de la universităţile de medicină şi farmacie vor putea lucra ca voluntari în spitale şi alte unităţi, în lupta cu pandemia de coronavirus.

Ordonanţă de urgenţă, adoptată de Guvern. „Au început universităţile să creeze liste. În secunda în care este publicată, o să începem să preluăm studenţi. Deja am primit telefoane de la studenţi care vor să se înscrie şi îi îndrumăm spre universităţi„, a afirmat Raed Arafat, în şedinţa de Guvern.