Studenţii vor să participe la alegerea rectorului

Uniunea Studenților din România a cerut, miercuri, revizuirea și amendarea în Parlament a Legii Educației Naționale, în sensul ca studenții să participe în proporție de 25% în procesul de alegere a rectorului.

22 apr. 2015, 10:21
Studenţii vor să participe la alegerea rectorului

„USR se adresează Parlamentului României prin Comisiile de învățământ, știință, tineret și sport și, nu în ultimul rând, Ministerului Educației Naționale, printr-o campanie desfășurată în toate centrele universitare din țară, ce are ca scop mobilizarea studenților și a cadrelor didactice pentru susținerea procentajului de 25% pentru studenți în alegerea rectorului. Până în prezent, campania s-a bucurat de un real succes în toată țară”, se arată într-un comunicat emis de USR.

Uniunea Studenților din România va organiza, miercuri, în fața Universității din București un „manifest pașnic”, unde sunt așteptați studenți și cadre didactice din toate universitățile bucureștene, cu scopul de a semna petiția prin care se solicită revizuirea Legii Educației Naționale pentru recâștigarea dreptului studenților de a participa în procesul de alegere a rectorului în procentaj de 25%.