Studii esenţiale pentru fiecare părinte

Unul dintre multele motive pentru care a fi părinte este o „meserie" aproape imposibilă este acela că toată lumea îţi dă sfaturi, iar cele mai multe dintre ele sunt atât de proaste încât fac mai mult rău decât bine. Într-un fel, putem spune că este un adevărat miracol că am reușit să avansăm atât de departe.

22 sept. 2016, 19:58
Studii esenţiale pentru fiecare părinte

De aceea ne-am gândit că ar fi o idee bună și folositoare să vedem ce spun cei care chiar se ocupă îndeaproape de subiect și am ajuns astfel să facem o mică colecție de 10 studii psihologice despre care fiecare părinte ar trebui să ştie.

1. Părinţii Sunt Mai Fericiţi Decât Cei Care Nu au Copii

În ultimii ani, unele studii au sugerat faptul că plăcerile și bucuria de a avea copii eclipsează neplăcerile.
„Ha!” şi-au spus părinţii pentru ei, „Ştiam eu!”
Dar să nu ne grăbim: noi cercetări au descoperit faptul că, în medie, părinţii se simt mai bine decât non-părinţii în viața de zi cu zi şi obţin mai multă plăcere din faptul că ţin la copii lor, decât din alte activităţi. (Nelson et al.,. 2013)
Taţii, în special, beneficiază din plin de emoţii pozitive şi de fericire de la copii lor. 

2. Merită Să-ţi pui Copilul pe Primul Loc

Subliniind plăcerile la a avea copii, cercetările au descoperit că atitudinea centrată pe copil este una benefică.
Un studiu făcut de Ashton-James et al. (2013) a descoperit că părinţii cei mai centraţi pe copii erau de asemenea mai fericiţi şi obţineau o mai mare însemnătate în viaţa lor din a avea copii. Asta nu înseamnă să îl sufoci cu prezența sau atenția ta!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.