Studiu ALARMANT: Află prima cauză a bolilor de inimă în ziua de azi

În ziua de astăzi, multă lume munceşte foarte multe ore pe zi, până târziu în noapte, îşi ia mai puţină vacanţă decât înainte, se pensionează mai târziu. Cu asemenea presiuni în carieră, nu este de mirare că mulţi oameni suferă de sindromul epuizării profesionale, cunoscut sub numele de "job burnout". Cercetătorii au descoperit că epuizarea profesională duce la insomnie, anxietate şi îngrăşare pe fond nervos.

23 oct. 2014, 20:27
Studiu ALARMANT: Află prima cauză a bolilor de inimă în ziua de azi

O echipa de cercetatori condusa de dr. Sharon Toker, de la Universitatea din Tel Aviv, Facultatea de Management, a descoperit o legatura directa intre epuizarea profesionala si bolile coronariene care sunt cauza principala a mortalitatii in randul adultilor, respectiv formarea depunerilor pe arterele coronare care duc la angina pectorala sau la atacurile de cord.

Cei identificati ca fiind in top 20% persoane cu stres mare profesional, au fost gasiti cu 79% risc crescut pentru boli coronariene, asa cum cercetatorii au raportat in revista „Medicina psihosomatica”. Declarand rezultatele drept alarmante, dr Toker afirma ca ele sunt mai extreme decat se asteptau si transforma epuizarea profesionala in cauza principala de declansare a bolilor de inima cronice, inaintea fumatului, nivelului de colesterol din sange sau lipsa activitatii fizice.

Semnal de alarma al inimii

Unii factori care contribuie la declansarea epuizarii profesionale sunt experiente comune de la serviciu, care duc la stres ridicat, la incarcare peste masura cu munca, lipsa de control asupra situatiilor de job, o lipsa de sustinere emotionala si foarte multe ore peste program.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Dieta care îţi poate salva viaţa – 6 alimente care luptă în linia întâi