Studiu: Beneficiile întârzierii tăierii cordonului ombilical

După naşterea copilului, este o practică des întâlnită de a-i tăia imediat cordonul ombilical, înainte de a fi pus în braţele mamei. Până la urmă, placenta şi cordonul ombilical nu mai sunt de folos după ce copilul se naşte, nu?!

13 apr. 2016, 19:56
Studiu: Beneficiile întârzierii tăierii cordonului ombilical

Totusi, sunt studii care promoveaza ideea ce taierea cordonului ombilical imediat dupa nastere nu este o idee chiar atat de buna. Amanarea taierii cordonului ombilical cu cel putin trei minute ajuta la imbunatatirea abilitatilor sociale si motorii ale copilului patru ani mai tarziu.

Alte studii demonstreaza ca amanarea cu cel putin trei minute a acestui procedeu standard reduce riscul aparitiei anemiei la 3-4 luni de la nastere. Volumul de sange aflat inca in placenta si in cordonul ombilical ajunge la bebelus, transferandu-i acestuia o cantitate semnificativa de globule rosii. De asemenea, prin taierea rapida a cordonului ombilical se priveaza copilul de un dar de mare pret: celulele stem.

In investigatiile lor, cercetatorii au urmarit timp de 4 ani 600 de bebelusi. Dintre acestia 263 au luat parte la studiu: la 141 li s-a amanat taierea cordonului ombilical cu peste 3 minute, iar la restul de 122 li s-a taiat cordonul la 10 secunde dupa nastere.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.