Studiu britanic: O singură doză de Pfizer nu protejează împotriva noilor tulpini SARS-CoV-2

Multe din vaccinurile anti-Covid aprobate trebuie administrate de două ori pentru a fi eficiente împotriva coronavirusului. Dar nu toţi vaccinaţii se duc la rapel şi îşi asumă, astfel, riscuri.

02 mai 2021, 22:46
Studiu britanic: O singură doză de Pfizer nu protejează împotriva noilor tulpini SARS-CoV-2

O singură doză de vaccin Pfizer nu generează suficienţi anticorpi pentru a lupta împotriva noilor tulpini coronavirus dacă n-ai trecut deja prin boala COVID-19. Concluzia aparţine unui studiu efectuat de cercetătorii britanici.

În cadrul studiului s-au analizat probele de sânge ale unor cadre medicale care fie au trecut prin virus, fie nu. Ei au observat că la cei care nu au fost infectaţi anterior şi au primit până acum o singură doză de vaccin, răspunsul imun la variantele Britanică şi Sud-Africană poate fi insuficient. În schimb, pentru cei care au trecut deja prin COVID-19, chiar şi o singură doză, ar putea să te protejeze de noile variante.

Cu toate astea, cercetătorii spun că este posibil ca descoperirile să se aplice şi altor variante aflate în circulaţie, cum ar fi variantele Braziliană şi Indiană.

Vaccinurile pentru Covid-19 ale Pfizer şi Moderna au o eficacitate de 94% în prevenirea spitalizării vârstnicilor

Vaccinurile pentru Covid-19 ale Pfizer şi Moderna au o eficacitate de 94% în prevenirea spitalizării persoanelor cu vârste de cel puţin 65 de ani, potrivit unui studiu realizat în condiţii reale de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, transmite CNBC.

Pfizer BioNTech cere autorizarea vaccinului împotriva Covid-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani

Totodată, vaccinurile mARN au o eficacitate de 64% în prevenirea spitalizării vârstinicilor care au fost vaccinaţi cu o singură doză, arată acelaşi studiu.

Cercetarea a evaluat 417 adulţi spitalizaţi, din 14 state americane, în perioada ianuarie-martie. Potrivit agenţiei, aceste constatări corespund celor realizate în studii clinice.

Până marţi, peste 81% dintre adulţii americani cu vârste de cel puţin 65 de ani fuseseră vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin pentru Covid-19, potrivit datelor CFC. Peste 65% dintre adulţii de cel puţin 65 de ani au fost vaccinaţi cu ambele doze.

Consilierul medical şef al Casei Albe Anthony Fauci a declarat în această săptămână că americanii ar trebui să vadă un moment de cotitură al pandemiei în câteva săptămâni, în condiţiile în care vaccinările continuă în ritm rapid în SUA.

În ultima săptămână, Statele Unite au raportat în medie 2,7 milioane de vaccinări pentru Covid-19 pe zi.

Bilanţ vaccinare 2 MAI. Peste 41 de mii de persoane vaccinate de Paşte


loading...