Studiu CSCI: Vlad Ţepeş este conducătorul pe care l-ar vota românii în fruntea ţării. Vezi ce loc ocupă Mihai Viteazul

Se pare că DNA nu a "potolit" setea de sânge a românilor.  CSCI a verificat pe cine ar vota românii dintre domnitori, dacă aceştia ar trăi azi şi ar candida la alegerile prezidenţiale. Evident, este o situaţie ipotetică, în care se testează profilul dezirabil de preşedinte pe care românii şi l-au format.

09 feb. 2016, 09:42

Câştigătorul ideal în mintea românilor ar fi Vlad Ţepeş. Nu mai puţin de 35% dintre români l-ar alege pe Vlad
Ţepeş, prin comparaţie cu 21% care l-ar vota pe Cuza, 18% care l-ar vota pe ştefan Cel Mare şi 9% care l-ar vota pe Mihai Viteazu. După aceştia, în top se mai află, în ordine descrescătoare, Constantin Brâncoveanu, Decebal şi Tudor Vladimirescu.

 

Remarcăm faptul că Vlad ţepeş este câştigător printre alegătorii de toate vârstele, dar şi în bătălia sexelor, acolo unde este preferat atât de bărbaţi cât şi de femei, chiar dacă Alexandru Ioan Cuza pare să aibă mai mult succes în rândul doamnelor şi domnişoarelor, decât în cel al bărbaţilor.

Citeşte şi: Sondaj CSCI: Aproape 50% dintre respondenţi cred că în Guvernarea Ponta starea ECONOMIEI s-a ÎMBUNĂTĂŢIT

Studiul CSCI remarcă o supriză, la prima vedere, atunci când ne uităm la scorul pe care Mihai Viteazu îl obţine în rândul votanţilor de partide şi vedem că alegătorii UDMR i-ar acorda acestuia votul, mai mult decât cei ai Stângii sau Dreptei româneşti.