STUDIU. Cum funcţionează CREIERUL UMAN după consumul de cafea, alcool sau canabis

Cercetătorii au explicat cum reacţionează creierul uman în funcţie de substanţele consumate, prezentând efectele diferite ale cafelei, alcoolului sau canabisului, potrivit Independent.md.

03 iun. 2015, 09:13
STUDIU. Cum funcţionează CREIERUL UMAN după consumul de cafea, alcool sau canabis

Cafeina din cafea are o structură chimică foarte similară cu o chimicală din creierul nostru numită adenozină, care ne face somnoroşi. Aşa că, atunci când bem cafea, cafeina şi adenozina se îmbină ca nişte piese de puzzle şi încearcă să opună rezistenţă una alteia astfel că dispare senzaţia de somnolenţă. Totuşi, cu cât consumul de cafeină este mai mare, cu atât corpul nostru produce mai multă adenozină, ca să echilibreze.

Citeşte şi Cafeaua care are efectul marijuanei

Alcoolul din vin stimulează „creierul primitiv” sau Hypothalamusul, responsabil de funcţiile simple precum foamea, temperatura corpului, frica şi nevoia de sex. Aşa că, dacă ţi se face brusc foame, transpiri sau vrei atenţie, acesta este motivul. Bineînţeles, dacă este consumat în exces, corpul „se va închide” pentru a-l metaboliza.

THC din canabis este o substanţă chimică ce are efect asupra tuturor neurotransmiţătorilor din creier. Pe scurt, încetineşte tot „serviciul de mesagerie” al creierului. Cu toate acestea, lasă funcţionabil sistemul de motivaţie al creierului, lucru care duce la euforie şi pozitivsm. Pe de altă parte, există riscul de paranoia sau mănâncatul în exces, deoarece THC-ul încetineşte abilitatea de a transmite corect informaţii către hipotalamus, parte a creierului responsabila cu senzaţiile de foame şi frică.

Citeşte şi A doua ceaşcă de cafea este secretul unei vieţi sexuale intense

Un consumator de cafea va fi mereu hotărât şi pus pe treaba.
Un consumator de alcool va pune preţ pe sănătate şi longevitate.
Un consumator de canabis va pune preţ pe calitatea vieţii şi pe fericire.

Ce pofte ai în funcţie de ce ai consumat:
Cafeină: ceva sănătos;
Alcool: pizza;
Canabis: foarte multă pizza.

Ce emoţii ai în funcţie de ce ai consumat:
Cafeină: Fericire sau furie greu de oprit;
Alcool: Fericire în exces care poate duce la plâns;
Canabis: O stare de relaxare totală.

Cum eşti în funcţie de ce ai consumat:
Cafeină: Foarte hotărât să faci tot ce ai de făcut;
Alcool: Creativ;
Canabis: Vizionar.