STUDIU: Cum va reacţiona lumea când Facebook va dispărea

Rețeaua de socializare Facebook a devenit una dintre preocupările cele mai importante ale tinerilor, uneori chiar obsesive. Oamenii de știință de la Universitatea Princeton estimează că platforma și-a atins apogeul de popularitate, iar curând vom deveni imuni la atracțiile sale și până în 2017 o vom abandona.

19 oct. 2015, 06:50
STUDIU: Cum va reacţiona lumea când Facebook va dispărea

Psihologul român Iuliana Fulaş consideră că atunci când Facebook nu va mai face parte din viața noastră, majoritatea dintre noi vom experimenta patru faze, și anume: negarea, furia, depresia și acceptarea, potrivit unui comunicat de presă.

Prima fază pe care o vom experimenta cei mai mulți dintre noi, atunci când Facebook va înceta să mai existe, va fi cea a negării, iar această etapă vine ca răspuns la o suferință severă, consideră Iuliana Fűlaș.

„La aproximativ 24-48 de ore de la dispariția rețelei Facebook apar simptomele de sevraj: indispoziție, nervozitate, anxietate, iritabilitate, tulburări de somn etc”, declară psihologul.

A doua fază prin care vom trece este, conform specialistului, starea de furie. „Vom fi furioși și agresivi. În primă instanță, vom începe să fim furioși pe obiecte – pe rețeaua Facebook, iar furia noastră va translata către persoane – pe Mark Zuckerberg”.

În a treia fază vom experimenta depresia și vom fi invadați de tristețe, vom crede că viața nu mai are sens, nu vom mai fi interesați de nimic, vom fi abătuți și lipsiți de energie, crede specialistul.

A patra etapă este acceptarea, care se face gradual, perioadă în care începem să ne organizăm.

Citeşte şi Mesaj CUTREMURĂTOR pe Facebook după moartea prezentatoarei din România Paula Raţ