Studiu. Femeile ţin mai mult decât bărbaţii la imaginile de pe mobil

Peste jumătate (53%) dintre femei prețuiesc fotografiile și filmulețele pe care le păstrează în telefoane mai mult decât orice altceva de pe dispozitivul respectiv, incluzând aparatul însuși (56%) – comparativ cu 39% dintre bărbați.

12 mart. 2016, 10:38
Studiu. Femeile ţin mai mult decât bărbaţii la imaginile de pe mobil

Cu toate acestea, chiar dacă peste un sfert dintre femei își fac griji în legătură cu siguranța în mediul online a acestor imagini, multe dintre respondente tot nu își iau măcar câteva măsuri de precauție elementare.

Studiul a arătat și că, dacă femeile au tendința să facă publice fotografii cu ele (48%) și cu persoane cunoscute lor (40%), într-o proporție mai mare decât bărbații, care înregistrează procente de 43%, respectiv 33%, tot ele (29%) au ca principal motiv de îngrijorare siguranța fotografiilor și a filmulețelor, în cazul în care un infractor cibernetic ar obține acces la dispozitivul lor.

O femeie din trei se teme că aceste imagini sau informații ar putea fi publicate într-un context nepotrivit sau fără consimțământul lor, făcându-le să se simtă jenate sau rănite (30%) sau chiar afectându-le relațiile cu cei din jur (31%).

Citeşte mai mult pe eva.ro