Studiu incredibil. Persoanele care preferă gustul amar prezintă tendinţe mai mari spre sadism şi psihopatie

Persoanele amatoare de gust amar ar prezenta tendințe mai mari spre sadism și psihopatie decât toate celelalte persoane, potrivit unei echipe de cercetători austrieci, care s-a ocupat de legăturile dintre personalitate și preferința pentru un anumit gust.

13 oct. 2015, 09:19
Studiu incredibil. Persoanele care preferă gustul amar prezintă tendinţe mai mari spre sadism şi psihopatie

Rezultatele studiului realizat la Universitatea din Innsbruck, amatorii de gust amar ar fi mai înclinați decât cei care preferă gusturile dulce, sărat sau acru spre sadism, machiavelism, narcisism și psihopatie. Tot printre ei s-ar afla mai des egoiști, vanitoși și oameni cărora le place să îi vadă suferind pe semenii lor, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Orice exces dăunează sănătăţii: Câte ore ar trebui de fapt să dormi zilnic

Studiul s-a desfășurat pe un eșantion de persoane (bărbați și femei), cărora le-au fost oferite produse cu diferite gusturi (dulce, sărat, acru sau amar). Cercetătorii le-au cerut să stabilească o ierarhie a preferințelor, supunându-le apoi unui chestionar de personalitate.

Citeşte şi Cercetătorii japonezi au făcut un pas cheie spre prima pastilă anticoncepţională masculină

Rezultatele au arătat că atracția naturală pentru gustul amar se manifestă cel mai des la persoane cu tendințe sadice, machiavelice, narcisiste și psihopate. La fel ca la plante, al căror grad de amăreală indică nivelul de toxicitate, gustul amar ar corespunde la om unei nevoi de a se pune în pericol, a căutării de senzații tari. Cu cât voluntarii erau mai amabili, blânzi și cooperanți, cu atât erau mai puțin atrași de acest gust, încheie 7sur7.be.


loading...