STUDIU OMS: Tratamentul cu Remdesivir, efect redus asupra şanselor de supravieţuire ale pacienţilor cu COVID-19

Potrivit unui test clinic realizat de organizaţia Mondială a Sănătăţii, tratamentul cu Remdesivir nu are un efect substanţial asupra şanselor de supravieţuire ale pacienţilor cu Covid-19. Studiul nu a fost încă evaluat de omologii din domeniul ştiinţific. Reamintim că Remdesivir este unul dintre medicamentele cu care a fost tratat Trump, dar care este folosit şi în România.

16 oct. 2020, 05:18
STUDIU OMS: Tratamentul cu Remdesivir, efect redus asupra şanselor de supravieţuire ale pacienţilor cu COVID-19

organizaţia Mondială a Sănătăţii a analizat efectele Remdesivirului şi a altor trei potenţiale scheme de tratament. Studiul a fost făcut pe 11.266 pacienţi spitalizaţi. În urma testului, specialiştii au ajuns la concluzia că niciunul dintre aceste trei tratamente nu a „afectat substanţial mortalitatea” sau a redus nevoia de ventilare mecanică a pacienţilor, relatează Hotnews. 

„Remdesivir, hidroxiclorochina, lopinavir şi interferon au părut să aibă efect redus asupra mortalităţii în spital”, arată studiul.

Rezultatele testului OMS arată de asemenea că aceste medicamente au avut efect redus asupra perioadei în care pacienţii au stat în spital. Cu toate acestea, cercetătorii OMS au spus că ţinta principală a studiului a fost să examineze impactul asupra mortalităţii în spital. Studiul nu a fost încă evaluat de omologii din domeniul ştiinţific.

Reamintim că Remdesivirul este unul dintre medicamentele cu care a fost tratat Trump, dar care este folosit şi în România. Acesta fost dezvoltat de Gilead Sciences, iniţial ca potenţial tratament împotriva Ebola.

Citeşte şi Sute de persoane s-au distrat în Centrul Vechi, în plină pandemie. Imagini incredibile